VIDEO: Dokaz da nikada ne treba odustajati od titule

Real Madrid je posljednjih nekoliko godina osvajao svakakvih trofeja, a najviše  navijači gledaju na tri osvojene titule Lige prvaka za samo četiri godine.



Riječ "odustati" je nešto što se ne koristi kod momčadi Real Madrida, nikada nisu odustali i nikada neće jer su najveći klub na svijetu.

Real Madrid je posljednjih nekoliko godina dolazio do titula samo zbog toga što nisu odustajali.

La Liga ili Liga prvaka

Ipak, da počnemo od La Lige. Ali, počinjemo od 2010. godine kada je Jose Mourinho preuzeo klupu Real Madrida, u to vrijeme Los Blancosi su dovodili velika imena kao što su Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, Kaka, Xabi Alonso, Angled Di Maria...

Prije nego što je došao Mourinho, Real Madrid je usezoni 2008/09 nalazio u veliki problemima koje je stvarala Barcelona, nisu mogli im ništa u ligi, dolaskom Portugalca Real Madrid je nastavio sa lošim rezultatima u ligi sve do sezone 2011/12 kada kraljevski klub osvaja 32. titulu La Lige.

Bila je to velika sezona za Real Madrid što se tiče La Lige, jer su postigli preko 100 golova.

Nakon te godine, ponovo je krenulo loše za Real Madrid u ligi, četiri godine nisu osvojili trofeja, za to vrijeme Barcelona je osvojila tri titula, jednu je uzeo Real Madrid.

Ipak, nisu nikada odustajali od toga da žele titulu La Lige, pa su u prethodnoj sezoni donijeli 33. titulu La Lige na čelu sa Zinedineom Zidaneom.

Dakle, Real Madrid je u posljednjih 10 godina osvojio dvije titule La Lige, što je premalo za njih, ali nikada nisu odustajali, zbog toga i imaju najviše osvojenih titula (33), Barcelona je iza njih sa 24.

A da pređemo na Ligu prvaka, nešto što se vjerovatno zove naše takmičenje jer smo na vrhu liste sa najviše osvojenih titula (12), a dok je drugi Milan sa 7 osvojenih trofeja.

Dakle, Real Madrid apsolutno dominira u Ligi prvaka.

Posljednja dominacija Real Madrida u tom takmičenju započela je od 2014. kada su osvojili svoju dugoočekivanu 10. titulu u Ligi prvaka, tad je na čelu Reala nalazio se Carlo Ancelotti.

2016. godine Real Madrid osvaja 11. da bi drugu za redom, a ukupno 12.titulu u Ligi prvaka osvojili godinu dana kasnije.

Dakle, ako gledamo posljednje 3 godine, Real Madrid je osvojio 4 najvažnija trofeja (3 Liga prvaka, 1 La Liga).

A sve je započelo od trenutaka kada je preuzeo Real Madrid sadašnji trener Jose Mourinho, Los Blancosi su počeli da igraju, počeli su da se bore za titule.

Od tog trenutka nikada nisu odustajali za ove pomenute titule, iako su im neki od klubova teške poraze zadali, a to ćemo vam dati u video prikazu.

La Liga - Sezona 2010/11, Barcelona 5-0 Real Madrid


Dosta težak poraz od Barcelone.

I nakon dosta teškog poraza, nisu odustajali da malo se uozbilje i da počnu bolje igrati, kako u La Ligi, tako i u Ligi prvaka.

La Liga - Sezona 2010/2011, revanš utakmica na Santiago Bernabeu, Real Madrid 1-1 Barcelona


Dakle, smirili su se nakon teškog poraza i odigrali dobru utakmicu iako je bilo neriješeno.

U Ligi prvaka 2011. godine Real Madrid igra polufinalnu utakmicu protiv Barcelone. Na Santiago Bernabeu je bilo mnogo grešaka sudije, koji je vjerovatno uticao na utakmicu koja je završila 0-2 u korist Barcelone.


U sezoni 20011/12, Real Madrid dolazi do 32. titule u La Ligi nakon sjajnih utakmica, a posebno ćemo izdvojiti protiv Barcelone na Nou Campu.


Liga prvaka je krenula dobro, ali do polufinala kada Bayern prolazi zahvaljujući jedanaestercima, bila je to odlična sezona, ali polufinale nas je koštalo.


A onda dolazi veliki Carlo Ancelotti i Real Madrid osvaja Ligu prvaka sa najemotivnijim trenutkom kluba.


Carlo nakon toga ne osvaja nijedan trofej i odlazi iz Real Madrida, umjesto njega stiže Rafa Benitez koji je samo bio na klupi pola sezone, a onda na red stupa Zinedine Zidane i njegova era.

33. titula La Lige



Real Madrid osvaja 11. titulu Lige prvaka



Real Madrid osvaja 12. titulu Lige prvaka


Dokaz da ne treba odustajati su titule Real Madrida u posljednjih nekoliko godine.

Objavi komentar

0 Primjedbe