"Uvjeravam vas da će Kepa od 01.01.2018. godine biti igrač Real Madrida"

Čitatelji madridske Marce su jučer mogli postavljati pitanja zamjeniku njihovog direktora, Carlosu Carpiju koji je odgovarao i na neka pitanja vezana za Real Madrid. Mi Vam danas donosimo neka od najzanimljivijih.



Pozdrav Carlos! Mislite li da će Neymar prije ili kasnije završiti u Real Madridu? 
"Puno Vam hvala na pitanju. Što se tiče Naymarove situacije, ja nemam previše informacija o tome. Činjenica je da je Neymar suđen Real Madridu. Iako, mislim da će PSG tražiti puno novca, ali Neymar je uvijek bio Realova slabost. Mislim da na igra istoj razini kao Messi i Ronaldo."

Pozdrav Carlos, znamo da si u posljednje vrijeme jako dobro informiran u vezi Realovih transfera. Pa me zanima znate li zbog kojeg igrača Florentino najviše žali što ga nije doveo u Madrid?! Hvala! 
"Mislim da Florentino nije bio spreman da dovede Neymara prije nekoliko godina. Mislim da je to njegova najveća greška zbog koje danas žali. Cijena koju je tražio predsjednik Barcelone je bila previsoka za njega. No, ne sumnjam da će on ponovno pokušati dovesti Brazilca. Dva puta je pokušao i nadam se da će opet, sada je pitanje hoće li to biti ovog ili idućeg ljeta. Što se tiče njegova tri najbolja transfera, rekao bih: Ronaldo, Figo i Zidane."

Dobar dan, bio bih Vam zahvalan kada biste mi odgovorili na moja pitanja: Kakva je situacija s Kepom i Keylorom? Mislite li da je Real Madrid, ako već želi, trebao kupiti nekog boljeg vratara od Kepe? Mislim na De Geu, Courtoisa ili nekog na toj razini... Hvala unaprijed na odgovoru! 
"Pa, imam informacije da Real Madrid smatra kako će 23-godišnji Kepa postati vratar svjetske klase ako dođe. Oni su ipak stručniji od mene ili Vas, uz dužno poštovanje. Real Madrid je dva puta pokušao dovesti De Geu. Prvi put je transfer "propao" zbog fax mašine, a drugi put zbog toga ga što je Zidane imao puno povjerenja u Keylora. Kepa je mlad vratar i ima puno prostora za napredak. To je nova politika Kluba koja daje dobre rezultate. Uz to, Kepu će dovesti po vrlo povoljnoj cijeni."

Hej Carlos! Što misliš o tome koga bi Real Madrid sve mogao dovesti na zimu? Koliko ste sigurni u to da će Real dovesti napadača u siječnju/januaru? I što mislite o Casilli, u kakvoj je on trenutno situaciji?
"Mislim da je Kepa siguran za siječanj. Velike su šanse da dovedu braniča, a ako bude potrebno i napadača. Zidane je jučer rekao da neće tražiti napadača, ali iz iskustva znam da će on čekati konačan ishod El Clasica pa će onda odlučiti. Mislim da oni trebaju štopera više nego napadača. Ta pozicija je puno kritičnija trenutno. No, problem je u tome što se na tržištu ne nudi nitko kvalitetan. Najviše mi se sviđa Parizov Marquinos. Osim toga, Madrid će u napadu tražiti igrača svjetske klase, a takav se također ne nudi na tržištu, no postoji nekoliko iznimaka. Što se tiče Kika, on je u kompromisnom položaju. Morati će odlučiti želi li otići ili ne. S Keylorom i Kepom njegove šanse za igranjem su minimalne."

Još jedno pitanje o Neymaru. Što mislite o njegovom potencijalnom transferu u Real Madrid?
"Njegova klauzula je previsoka i malo klubova to može platiti. Pogledajte Chelsea, oni su doveli Moratu za 75 milijuna, a par dana kasnije je PSG doveo Neymara za trostruko veći iznos. Pariz je druga dimenzija. Mislim da klubovi poput Real Madrida, Cityja i PSG-a mogu sebi priuštiti takve skupe igrače."

Dobar dan gospodine Caprio, što mislite o tome što je Mbappe odbio Real Madrid? Hvala!
"Puno ljudi me krivi za to što je Marca pisala o tome da je postignut dogovor između Reala i Mbappea. Mi smo rekli da su se Klub i igrač sastali ljetos i pregovarali, a Madrid je ponudio dobru ponudu Monacu. No, Mbappe je imao drugačije zahtjeve pa je otišao u drugu ekipu. Znamo da je održan sastanak između Vasiliyeva, Ryboloveva, Pereza i Angela Sancheza u Monacu. Real Madrid je nudio oko 180 milijuna eura. Los Blancosi su ga jako željeli, no on je smatrao da ne bi igrao pored BBC-ja."

Koliko ste sigurni da će Kepa napustiti Bilbao i potpisati za Real Madrid?
"Uvjeravam Vas da će Kepa od 1.1.2018. godine biti igrač Real Madrida. Uvjeravam!"

Što mislite o Iscu koji je pravi mađioničar s loptom u nogama? Mislite li da se on u budućnosti može boriti za Zlatnu loptu?
"Isco je strašan igrač. On je prije par dana izabran za 12. igrača u poretku za Zlatnu loptu, a to Vam puno govori. Sjetite se samo što je napravio Talijanima na Santiago Bernabeuu. Bez ikakve sumnje, Isco je fantastičan igrač. U Barceloni su "slijepi" jer ga nisu htjeli dovesti prije nekoliko godina."

Ako Kepa ipak ne dođe u Madrid i stane u Bilbau, hoćeš li podnijeti ostavku zbog širenja lažnih informacija?
"Ne lažem i ne izmišljam ništa nego vas uvjeravam. Puno stvari radim svjesno. Uvijek objavimo sve informacije vezane za neku vijest, a mogu ti poslati i neke izvore. Ponavljam, garantiram ti da će Kepa Arrizabalaga potpisati za Real Madrid već u prvom tjednu iduće godine. Moj kolega David i ja prikupljamo i više nego povjerljive informacije. Usput, i mi nekada možemo pogriješiti pa nas nemojte uvijek optuživati."

Pozdrav, zanima me jedna stvar, kao i većinu Madridista: mora li Benzema igrati UVIJEK???
"Na to pitanje ti mora odgovoriti Zidane koji ga uvijek forsira kao i njegov prethodnik Ancelotti. Kada bih ja bio trener Madrida, Benzema bi također igrao dosta. Zašto? Pa on je prije svega veliki nogometaš i kompletan je. Ne zabija puno golova, ali puno pomaže ekipi."