Tko se trenutno nalazi u boljoj formi, Real Madrid ili Barcelona?

Uoči subotnjeg Clasica, koji je na rasporedu sutra u 13:00h i Real Madrid i Barcelona u derbi ulaze u jako dobroj formi, barem ako je suditi po posljednjim rezultatima.



No sada se postavlja pitanje koja je momčad trenutno bolja, koja igra u boljoj formi?!

Real Madrid se vraća sa Svjetskog Klupskog Prvenstva, gdje je ponovno osvojio titulu, a Barcelona je i dalje ne poražena u ligi i u utakmicu ulazi s dvije nanizane pobjede.

To je zaista teško za odgovoriti, zar ne? Evo nekoliko mišljenja s različitih perspektiva, pa će nam onda biti valjda lakše za odgovoriti na ovo pitanje.

Nakon što je Barcelona pogažena u španjolskom Super Kupu, u svim ostalim natjecanjima pokazali su koliko im je to poslužila kao motivacija. Upisali su 24 utakmice u nizu bez poraza. Vodeći su na ljestvici LaLige, a i u Ligi Prvaka su završili na prvom mjestu nakon završetka grupne faze.

Moralno ekipi dolazi ova utakmica u najbolje vrijeme. Jasno je svima da se u ovoj utakmici ne radi samo o sportskom aspektu nego i moralnom isto tako.

Valverde je izgradio odličnu momčad koja odlično funkcionira svih 90 minuta protiv bilo kakvog protivnika.

Zbog pritiska kojeg rade svih 90 minuta, njihovim protivnicima je jako teško postići pogodak.
Dokaz se jasno vidi po rezultatima.

Dobra forma se kod njih isto tako odlično ogleda kroz napadačku moć. Imaju u svojoj ekipi Lea Messija, koji u svakom trenu može utakmicu odnijeti u svoju korist.
Tu je i Luis Suarez, kojeg se ove sezone kritizira zbog svojih nastupa i manjka golova, ali to ne umanjuje činjenicu koliko je opasan.

Kao ostali igrači koji se isto tako nadovezuju na ovu dvojicu spomenutih, treba dodati i Iniestu, Rakitića i Albu.

Real Madrid u Clasico ulazi s boljom obrambenom formom nego je to u slučaju kod Barcelone. Ne treba trošiti riječi o Messiju i ter Stegenu, koji su gotovo uvijek pod svjetlima reflektora u ekipi Blaugrane, ali na Bernabeuu igra cijela momčad, to će biti svakako ono presudno.

Ako pogledamo sredinu terena, tada možemo reći kako navijače Reala najvše veseli što su Toni Kroos i Luka Modrić ponovno u formi. Ako k tom dodamo i Isca, koji može odigrati fantastičnu utakmicu, tada je Real mnogo bolji u veznoj liniji i to svakako može biti presudna stvar.

U pogledu napada, par Messi i Suarez su definitivno u boljoj formi od Ronalda i Benzeme, što se jasno vidi na golgeterskoj formi Barcelone i Reala u dosadašnjem dijelu lige.

 Jedan dolazi kao novi stari svjetski prvak, a drugi dolazi kao momčad koja nema poraza. Jedan dolazi s nagradama The Best i Ballon d'Or, a drugi s Pichichijem i Zlatnom Kopačkom.

Jedan dolazi s titulama gotovo svih natjecanja, a drugi s titulama koje ovaj nije osvojio.

Jedan ima 11 bodova prednosti, a ovaj drugi kroz povijest ima vrijednosti s kojima je uvijek sve preokrenuo.

Jedni imaju jako dobru napadačku formu, a drugi najbolje braniče na svijetu.

Jedni imaju Marcela, a drugi Jordija Albu.

Jedni igraju na domaćem terenu, a drugi nemaju loš omjer rezultata na Bernabeuu.

Kod jednih igra Isco, a kod drugih Iniesta.

Tablica govori jednu stvar, a utakmica kompletno drugačiju.

Zato što su vodeći na ljestvici, zato što imaju 11 bodova prednosti nad Realom, zato što ove sezone nisu izgubili niti jednu utakmicu, zato što imaju Messija u svojim redovima,... zato jer su odbili odati počast..

Možda su to razlozi zbog kojih je Barcelona u prednosti.

Momčad Ernesta Valverdea dolazi na Bernabeu i traži pobjedu kako bi zaokružili polusezonu bez poraza i veći razmak na tabeli. žele pobjedu, baš kao što je bila ona ranije ove godine u četvrtom mjesecu, kada je Messi postigao pogodak za pobjedu.

Kada Messi igra za Barcelonu, tada u njihovoj igri sve lakše izgleda.

Barcelona ovdje želi pobjedu jednako koliko i Real Madrid i vjerujemo da će obje ekipe dati sve od sebe.

Real Madrid će u subotu tražiti pobjedu kako bi zaokružio najbolju godinu u povijesti kluba.

To su rekle brojke i uspjesi, titule i zlatna era koju predvodi rukovodstvo Real Madrida. U Zinedineu Zidaneu su pronašli sve ono što im treba da naprave ovu stvar.

U utakmicu protiv Barcelone Real Madrid ulazi s velikim samopouzdanjem zbog pobjede nad Sevillom i novog uspjeha na Svjetskom Klupskom Prvenstvu.

Napredak se vidi kod Luke Modrića. Podigao je razinu forme, a kada takav igrač podigne razinu forme, tada svi ostali krenu igrati mnogo bolje.

Kada hrvatski internacionalac igra dobro, tada su svi u Madridu sretni, a posebice uoči ovakve utakmice, posebice uoči Clasica.

 Nakon što je preživio brodolom u španjolskom Super Kupu, Ernesto Valverde je izgradio fantastičnu momčad.

Sada ekipa iz Katalonije svoju igru prikazuje kroz kolektiv. Nema tu više igre koju smo mogli gledati kod Luisa Enriquea, sada imaju Paulinha, koji ih štiti na jedan dodatan način i tako uvelike pomaže Sergiju Busquetsu. Ali i ne samo to nego se dodaje naprijed i upotpunjuje Messija.

Iako Barcelona uvelike ovisi o igri svoje desetke, ove sezone se čine više kao ekipe, koja je kompletno jaka i definitivno neće biti lako ni Blancosima i Blaugrani.

Barcelona ima svojih perioda u utakmici kada ne igra dobro, ali tada se obično pojavi ter Stegen, koji je ove sezone bio uvijek na svojoj razini i baš zbog toga Barcelona danas ima takav omjer ove sezone.

Objavi komentar

0 Primjedbe