Statistika potvrdila: BBC više ne funkcionira

Trio BBC (Benzema, Bale, Cristiano) u sezoni 2017./2018. još uvijek nije započeo utakmicu, a to su iskoristili Isco i Asensio



"Želim vidjeti Cristiana, Balea i Benzemu kako opet igraju zajedno u napadu Reala", rekao je Zidane uoči kup utakmice protiv Fuenlabrade.

No, s obzirom da je Velšanin, Gareth Bale ponovno ozlijeđen, čini se kako se njegova želja u bližoj budućnosti ipak neće ostvariti.

Zvuči gotovo nevjerojatno, ali trio BBC u sezoni 2017./2018. još uvijek nije započeo utakmicu!

Ipak, to nije ništa novo. U sezoni 2013./2014. započeli su 24 od 60 utakmica, iduće sezone odigrali su od prve minute 35 od 59 utakmica, a u naredne dvije i pol sezone tri napadača u prvoj postavi bili su samo 34 puta!

Iako je Zidane na prvom obraćanju medijima po dolasku u Real rekao kako će u njegovom odabiru momčadi biti sigurno tek da će trio BBC uvijek započinjati utakmice, to je mogao ostvariti rijeđe od očekivanog.


Francuski trener se sve češće mora okretati drugim opcijama u napadu pa je tako sve češće u prvoj postavi Isco, a praktično standardno mjesto dobio je Marco Asensio.

Bale je ove sezone odigrao samo deset utakmica, ali s pet asistencija prvi je asistent kluba, čemu je pridodao tri pogotka.

Benzema je, također, zbog ozljede propustio veći dio sezone. Za prvi gol u ligi trebao je čekati sve do sredine listopada, dok je u Ligi prvaka poentirao tek početkom studenog.

Ronaldo se s formom muči još od crvenog kartona zadobivenog u utakmici superkupa protiv Barcelone i guranja suca zbog kojeg je suspendiran na pet utakmica.

Portugalac je od povratka na teren u potrazi za formom, u ligi je postigao samo dva gola od čega je jedan, protiv Malage, zabio tako da mu se lopta odbila na nogu nakon loše izvedenog jedanaesterca.

Sva trojica doživjela su zvižduke na Santiago Bernabeuu i baš kada se činilo da bi trio ponovno mogao postati cjelovit, Bale je obnovio ozljedu.

Nema sumnje kako je ovakav rasplet situacije vrlo frustrirajuć za Zidanea koji se može samo nadati da će mu najbolji napadači uskoro biti zajedno na terenu.