Sergio Ramos kao kapiten Real Madrida donio je mnogo trofeja

Kada je Iker Casilla otišao u Porto 2015. godine, Sergio Ramos bio je imenovan novim kapetanom Real Madrida, a ono što je otada uslijedilo bilo je razdoblje bogato trofejima, gdje je španjolski paketan svoju momčad predvodio do vrha u svim mogućim natjecanjima!



Njegovu kariju u dresu Los Blancosa možemo opisati u nekoliko koraka. Prvo je s pozicije desnog beka prešao na poziciju centralnog braniča, a potom tranziciju iz mladog braniča u kapetana najboljeg kluba na svijetu.

On ima totalni respekt od strane cijele ekipe s Valdebebasa, iako sam početak njegove nove role kao kapetana nije bio nimalo lak.

Ramos je kormilo Reala preuzeo baš onda kada se voda oko Santiago Bernabeua prilično uzburkala.

Velika katastrofa bilo je imenovanje Rafe Beniteza, kao novog trenera Real Madrida, te je s tim i moral u ekipi prilično pao. Sve se nekako promijenilo od onog vremena kada je Ancelotti vodio momčad.

No sve se okrenulo za 180 stupnjeva kada je momčad preuzeo Zinedine Zidane.

Iako se o Francuzu govorilo kao samo o privremenom rješenju, ipak se ispostavilo drugačije, mada mu nitko nije dao ni najmanje šanse da uspije ostati trenerom, a još manje da napravi ovo što je napravio.

Tako je ikona Real Madrida preuzela klub i podigla ga na razinu više, ono što njegovi prethodnici nisu uspjeli napraviti.

Nakon tek par mjeseci Ramos je kao kapetan podigao svoj prvi trofej. Real Madrid je u Milanu pobijedio Atletico Madrid u finalu Lige Prvaka.

Sljedeći su na red došli UEFA Super Kup i Svjetski Klupski Kup 2016. godine.
Svi su bili prilično iznenađeni s onim što su Zidane i Ramos postigli, a nisu mogli ni naslutiti kako će se stvari razviti u 2017. godini.

Španjolski i svjetski gigant je uzeo 5 trofeja u jednoj kalendarskoj godini.

Ramos je podigao trofeje: LaLige, Lige Prvaka, UEFA Super Kupa, španjolskog Super Kupa i sada u subotu trofej Svjetskog Klupskog Prvenstva.

Tokom svoje karijere branič je osvojio 18 trofeja i on je najuspješniji kapetan Real Madrida u povijesti kluba!