Real Madrid želi osvojiti trofej Svjetskog klupskog prvenstva

Ušli smo u božićni dio sezone, Real Madrid polako diže svoju formu i s prolaskom grupne faze Lige Prvaka, kao i s demoliranjem Seville na Bernabeuu u sklopu domaćeg prvenstva (5:0), Blancosi samo pozitivno razmišljaju u pogledu na trofej Svjetskog Klupskog Prvenstva.



Čini se kao da se kraljevski klub i dalje traže svoju najveću brzinu u sezoni 2017/18.

Sada kada su ostvarili ovako uvjerljive pobjede, a što je još važnije, igra je pratila rezultate, onda se mogu i imaju pravo nadati boljim izvedbama nakon zimske pauze, kako bi pokazali da su vjerodostojni branitelji La Lige i Lige Prvaka.

Prošlog tjedna mogli smo svjedočiti pravim izvedbama Real Madrida.

Prvo su deklasirali Borussiju Dortmund, gdje bi posebice mogli izdvojiti prvih pola sata utakmice, te sada za vikend, gdje je stradala momčad iz Andaluzije.

Sljedeća postaja je Svjetsko Klupko Prvenstvo 

Real Madrid će tako u Ujedinjenim Arapskim Emiratima igrati protiv Al Jazire, ali ruku na srce, Real zaista ne bi trebao imati problema s takvim klubovima i to bi trebao proći bez većih problema.

Cristiano Ronaldo je isto tako prije početka utakmice protiv Seville predstavio svoju 5. Zlatnu Loptu. To je proslavio s dva gola. Napokon, rekli bi. Ronaldo je napokon počeo pokazivati svoju staru foru, s kojom je pred kraj sezone 2016/17 predvodio Real Madrid do dvostruke krune.

Isto tako dalo se primijetiti kako je Real Madrid od početka 2017/18 sezone primao zaista smiješne golove.

Sada u posljednje dvije ligaške utakmice, Los Blancosi su uspjeli sačuvati mrežu netaknutom, što isto tako razveseljava i igrače i stručni stožer i sve one koji su na neki način povezani s klubom.

Igrači koji su uskočili, Jesus Vallejo, Achraf Hakimi, te Nacho Fernandez, u potpunosti su opravdali status igrača Real Madrida.

Isto možemo reći i za Marca Asensija i Lucasa Vazqueza, koji su odigrali izuzetno dobru utakmicu protiv Seville. Ne treba zaboraviti ni na Borju Mayorala, koji je čak i postigao pogodak protiv Borussije Dortmund.

Francuski stručnjak na klupi Real Madrida jedini problem, koji je imao u posljednja dva tjedna je koga zapravo ostaviti na klupi, kada su svi igrači izvršili svoje dužnosti na najbolji mogući način.

Marcos Llorente i Dani Ceballos su isto tako zaslužili svoju priliku, koju bi trebali dobiti. Real Madrid se isto tako može veseliti Ronaldu, koji se polako vraća u formu i Garethu Baleu, koji bi se trebao riješiti ozljede i napokon zaigrati u punom sjaju.

I Varane i Bale su odletjeli za UAE s ostatkom momčadi.

I čini se da bi napokon Zinedine Zidane mogao uoči Clasica imati sve igrače na raspolaganju i tako sastaviti najbolju moguću momčad Real Madrida. Blancosima u toj utakmici pobjeda itekako treba!