Problemi se nastavljaju za Real Madrid

Nova glavobolja za Zinedinea Zidanea uslijedila je nakon utakmice u Ligi prvaka, koja nije imala takmičarski značaj za Los Blancose.



Real Madrid je savladao Borussiju Dortmund rezultatom 3:2 pred svojim navijačima, iako utakmica nije imala takmičarski značaj za Madriđane, Zidane je na teren od starta poslao i nekoliko standardnih prvotimaca.

Ronaldo je dobio šansu kako bi oborio još jedan rekord elitnog takmičenja, u čemu je i uspio, a u startnih 11 našao se i Raphael Varane.

Francuski fudbaler je susret završio već u 38. minutu, zbog povrede je morao napolje, a zamijenio ga je Marco Asensio.


Zidane je nakon susreta protiv Dortmunda, u posljednjem kolu grupne faze Lige prvaka, potvrdio da će Varane zbog zadobijene povrede definitivno propustiti duel sa Sevillom na Santiago Bernabeu u okviru 15. kola španske Primere, koji je na programu u subotu.

Kako je van stroja zbog povrede i Jesus Vallejo, Zidane je izjavio da bi protiv Seville u zadnjoj liniji mogao da zaigra vezista Marcos Llorente.

To će svakako biti veliki udarac za Real, koji je na četvrtom mjestu Primere i nakon 14 odigranih kola zaostaje osam bodova za vodećom Barcelonom.

Objavi komentar

0 Primjedbe