Postave za El Clasico: Real mora pobijediti

Najveći derbi svjetskog klupskog nogometa igra se ove subote u Madridu.



U terminu prilagođenom za istočnoazijsko tržište (13:00 po našem vremenu), ove subote se na Santiago Bernabeuu sastaju Real Madrid i Barcelona.

Treći ovosezonski El Clasico ujedno je i prvi prvenstveni, nakon što je u obje utakmice Superkupa Real deklasirao Barcu i zasluženo uzeo trofej.

Imperativ pobjede na strani je Reala. Uz činjenicu da se igra u Madridu, u prvom redu je razlog za to enormnih 11 bodova zaostatka za Barcom, što stavlja dodatni pritisak na Zinedinea Zidanea i njegove igrače.

Ako Real ne dobije, ništa od obrane naslova

Bez obzira na to što Kraljevski klub ima utakmicu manje u odnosu na Katalonce, jasno je kako bi se porazom oprostio od obrane naslova prvaka, a mnogi će ustvrditi da će biti tako i u slučaju neriješenog rezultata.

Barcelona je ta koja može igrati sasvim rasterećena, a kad je takva, onda je najopasnija.

Premda su do utakmice još tri dana, mediji u Španjolskoj, i u Madridu i u Kataloniji, bave se El Clasicom i početnim sastavima za koje bi se mogli odlučiti Zidane i njegov kolega Ernesto Valverde.

Odmah da kažemo: ne očekuju se neka veća iznenađenja u momčadima.

I jedni i drugi nastupit će u formaciji 4-4-2, s tim da će Realova postava biti u nešto modificiranijem obliku (4-1-3-2). To je zbog Casemirove uloge osigurača vezne linije.

Navas na golu, Carvajal, Varane, Ramos i Marcelo u obrani, ispred njih Casemiro, a ispred njega Kroos, Isco i Modrić te u samom vrhu napada Benzema i Ronaldo.

Hrvatska, Španjolska, Brazil, Njemačka i Portugal

Prema najavama, Luka Modrić trebao bi zauzeti mjesto polulijevo u središnjici terena te bi se, ako su točne prognoze kolega iz katalonskih medija, trebao izravno nadmetati s Ivanom Rakitićem koji će igrati desno u klasičnih 4-4-2 za kakvima će posegnuti Valverde.

Vezni red Barcelone, zdesna nalijevo, trebao bi izgledati ovako: Rakitić, Busquets, Paulinho, Iniesta.

Ter Stegen je neupitan na golu, a obrambenu formaciju činit će Semedo, Pique, Vermaelen i Alba. Messi i Suarez sijat će strah i trepet u obrani Reala.

Ako se ove najave ispostave točnima, evidentno je više nego ikad prije da će se prava bitka voditi u sredini terena, a s posebnim zanimanjem pratit ćemo okršaj hrvatskih reprezentativaca.

Hrvatska, Španjolska, Brazil, Njemačka i Portugal - to je pet država koje će imati po jednog svog reprezentativca u momčadima.