Pet ključnih razloga za poraz Reala od Barcelone

Od Zidaneovog plana do izvrsne druge polovice Barcelone, pogledajte pet ključnih razloga na kojima je Real Madrid izgubio El Clásico od Barcelone.



Pet razloga gdje je Real Madrid izgubio od strane Barcelone na Santiago Bernabéu u subotu poslijepodne u prvom El Clásicu ove sezone.

1. Neuspješna promjena identiteta za Zidanea

Trener Real Madrida dao je veću važnost u stvaranju sastava koji će zaustaviti Messija prije nego će zadržati identitet svoje momčadi. Nedostatak minuta za Iscoa i Mateo Kovačić bio je među početnicima bio je to neuspješan eksperiment. Real Madrid je imao više posjeda u prvoj polovici, uz veću prisutnost na važnim područjima na terenu, ali je izgubio kada su se igrači našli u kaznenom prostoru kada je pobjeda bila neophodna da ostanu u borbi za La Ligu. Opsesija za zaustavljanjem Messija značila je igranje Kovačića i to je postala nezaobilazna pogreška za prvi gol kada nije bio siguran što će učiniti s Rakitićem koji je prolazio pored igrača. To je bio gol koji je preokrenulo tok utakmice gdje će Real Madrid na kraju izgbuti 0-3.

2. Pad u drugom poluvremenu

Od pritiska u prvom poluvremenu koji je Sergio Busquets imao od igrača Reala i tako su ga natjerali na promjene, Real Madrd se u drugoj polovici vratio u protunapadni stil koji se činio nepotrebnim s obzirom na to koliko su imali kontrolu lopte u prvih 45 minuta. Nitko iz Madrida nije mogao naći noge na terenu i svi su trčali nakon što je lopta prolazila pored njih. 

3. Nedostatak šuteva Benzeme

Real Madrid pod Zidaneom je otišao od golova u svakoj utakmici, stvarajući novi rekord u broju golova u uzastopnim utakmicama do njihove četvrte ligaške utakmice u kojoj nisu uspjeli postići jedan gol. Cristiano Ronaldo pokušao je sve što je mogao postići, ali kada bi uspio pogoditi okvir gola, Ter Stegen bi bio na visini zadatka. Benzemin utjecaj bio je beznačajan osim što je imao jedan u udarac glavom kada je pogodio stativu. Do sada je došao do dva gola u ligi, a trener i dalje ostaje uz svoga napadača.

4. Keylor spasitelj, ali odbrana nestabilna

Nekoliko dana prije nego što se Kepa priprema za pridruživanje Real Madridu iz Athletic Bilbaoa kako bi povećali konkurenciju, Keylor Navas postavio je zahtjev. Primio je tri gola od 11 šuteva s kojima se suočio, ali je odličan bio kod pokušaja Paulinha u prvoj polovici i Messija u drugoj. Završio je žrtvom obrambenih nestabilnih igrača za momčad koja je ove sezone primila 14 golova u 17 utakmica. To je daleko od sedam Barceloninih, a Atléticovih osam i nije obrambeni oblik koji se bori protiv naslova.

5. Borba za postizanje više golova

U najnovijem poglavlju bitke za nogometnu krunu između dva najbolja igrača svijeta koji je ikad vidio, Leo Messi je zadao još jedan udarac navijačima na Santiago Bernabéu u subotu poslijepodne. Najodlučniji igrač u tom dvoboju nije bio pretjerano zauzet u prvoj polovici, osim lijepe lopte prema Paulinu i stvaranju nekoliko opasnih napada. Oslobođen je u drugoj polovici i gurnuo se ispred Ronalda na ljestvici golova u 2017. godini. Njegova 54 gola u 64 utakmice s Barcelonom i tako nadmašuje Ronalda sa 53 gola ove godine.

Objavi komentar

0 Primjedbe