Najpoznatiji igrači koje je Real Madrid doveo u januaru

Real Madrid će ove sezone tražiti pojačanja u zimskom prijelaznom roku, a za sada je siguran samo Kepa. 



Inače, Los Blancosi ne dovode često igrače na zimu, a mi Vam donosimo neke najpoznatije koje je Klub doveo u zadnjih 20-ak godina.

Neki su se pokazali i danas postali legende, ali bilo je i totalnih promašaja...

Marcelo

Poznato je da se Real Madridu u zimskom prijelaznom roku pridružio Brazilac Marcelo. U početku je malo tko vjerovao u njega, ali deset godina kasnije, on je drugi kapetan Kluba. Za njega je 2006. godine plaćeno 6,5 milijuna eura, a stigao je iz Fluminesea. Doveden je kako bi zamijenio Roberta Carlosa koji je bio njegov mentor. Čini se da je Real pogodio s njim i od tada ga nitko nije izbacio iz prvih 11 Kraljevskog kluba.

Gonzalo Higuain

Argentinac je stigao u Madrid u istoj sezoni kao i Marcelo. Stigao je kako bi se borio s Van Nistelrooyom, Cassanom, Raulom, Baptistom... A u istom prijelaznom roku otišao je Ronaldo Nazario. Možemo reći kako je Real pogodio i s njim kao i s Marcelom. Nakon dolaska Benzeme, on je igrao sve manje, pa je Madrid zamijenio Napolijem. Otišao je nakon šest i pol godina iz kluba u kojem je postigao 121 pogodak i osvojio šest trofeja.

Lass Diarra

U prosincu/decembru 2008. godine Real Madrid je doveo veznjaka iz Portsmoutha. Francuz se u početku borio s Fernandom Gagom i Mahamadouom Diarrom. No, kasnije su stigli Xabi Alonso, Özil i Khedira. Igrači koji su, realno, kvalitetniji od njega. Ipak, u prvoj sezoni se pokazao kao vrlo dobro pojačanje. Bio je veliki borac i borio se za svaku loptu. To treneru nije bilo dovoljno i pao je u drugi plan. Nakon 116 nastupa otišao je u ruski Anzhi.

Klaas Jan Huntelaar

Nizozemski napadač je stigao iz Ajaxa 2009. godine kako bi zamijenio Ruuda Van Nistelrooya koji je doživio tešku ozljedu. Klaas je odigrao 20 utakmica i postigao osam pogodaka. Nije uopće izgledao loše te sezone kada je došao, ali kada se na ljeto promijenio trener, doživio je mnoge uspone, ali najviše padove u Real Madridu. Kasnije je svoju sreću potražio u Milanu gdje također nije ostavio dobar utisak, pa je preselio u njemački Schalke. Tamo je ostavio svoj trag.

Emmanuel Adebayor

Napadač iz Toga je odigrao samo pola sezone u Real Madridu, ali je u tom kratkom razdoblju ostvario vrlo dobru vezu s navijačima. On je nakon svog odlaska optužio svog brata (agenta) što nije produžio ugovor s Kraljevskim klubom: "On je napisao pismo u ime moje obitelji u kojem je od Kluba tražio da me otpuste. Ne kažem da je to jedini razlog zbog kojeg nisam ostao, ali imalo je utjecaj na razvoj situacije", priznao je Emmanuel u intervjuu za BBC. Inače, pod palicom Josea Mourinha je odigrao 22 utakmice i postigao osam pogodaka.

Diego Lopez

Krajem 2014. godine Jose Mourinho započinje svoj "rat" protiv legende kluba, Ikera Casillasa, koji je propustio drugi dio sezone. Portugalac je zatražio da se dovede Diego Lopez koji je branio cijeli drugi dio sezone. Španjolac je bez oklijevanja napustio Sevillu i pridružio se Real Madridu. No, dolaskom Ancelottija na klupi, Casillas je ponovno postao član prve postave. Kasnije je Lopez otišao u Milan. Ali svakako je ostavio dobar utisak u 50-ak utakmica u kojima je čuvao vrata Real Madrida.

Ostaili igrači

Pored ovih pet igrača koje smo naveli, Real Madrid je doveo puno igrača koji se nisu proslavili. U zimu 1996. godine Los Blancosi su po prvi put doveli igrača na polusezoni. Lorenzo Sanz je kupio trojac: Ze Roberto, Panucci i Karembeu. Godinu dana kasnije, stigao je i Savio.

Od tada Klub nije dovodio igrače u zimskom prijelaznom roku sve do 2004. godine. Tada je stigao Gravesen. Igrač kojeg više pamtimo po njegovom karakteru nego po učinku na terenu. Slijede ga Cicinho i Cassano. Niti jedan se nije mogao izboriti za mjesto u prvih 11 pored Ronalda, što je i razumljivo.

Fernando Gago je stigao s Marcelom i Higuainom.

Bila su to, tada tri velika pojačanja, ali veznjak nije ispunio očekivanja. Na popisu igrača koji su došli u Madrid je i Faubert. On se uopće nije proslavio, a puno o tome govori činjenica da je odigrao samo 54 minute u bijelom dresu. A posljednji koji je došao na zimu je Lucas Silva, 2014. godine.

Stigao je iz Cruizeira, u koji se kasnije i vratio. U međuvremenu je imao i malih problema sa srcem, što je isto tako utjecalo na njegovu karijeru.

Objavi komentar

0 Primjedbe