Najava utakmice Svjetskog klupskog prvenstva: Al Jazira - Real Madrid

Real Madrid večeras igra utakmicu protiv Al Jazire u Svjetskom klupskom prvenstvu, bit će to borba za finale (srijeda, 18:00 sati).



Tri titule Lige prvaka u četiri godine plus dva naslova Svjetskog klupskog prvenstva u razdoblju od tri godine, Real Madrid zasigurno se dokazuje kao najbolji tim u povijesti igre.

Međutim, ovaj tim uvijek nastoji osvojiti više. Nakon što su postali prva momčad koja je osvojila dvije titule Lige prvaka za redom, Zinedine Zidane sada se bori za uspješno zadržavanje naslova svjetskih prvaka pod trenutnim formatom konkurencije.

Prva prepreka na njihovom putu su domaćini, Al Jazira , koji će se upoznati u polufinalnoj utakmici ove večeri.

Brazilska momčad, Gremio, koji je bio bolji od meksičke momčadi Pachuca, čekaju pobjednika u subotu.

Bijeli sada žele podići naslov u Abu Dhabiju. Europski prvaci stigli su u glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata, gdje se uzbuđenje oko igre diže svake godine, dajući im nekoliko dana da se nastanjuju u svojoj novoj sredini i završavaju dva treninga. 

Govoreći o utakmici, Zidane, koji je u stanju pozvati sve igrače koji su putovali , inzistirao je: "Imamo titulu na kocki, a mi ćemo sve raditi kako bismo osvojili".

Iskustvo

Real Madrid će pokušati ponoviti njihov sjajni nastup protiv Seville na posljednjoj utakmici La Lige, imaju iskustvo sa svoje strane, s 17 članova momčadi koja je prethodno osvojila Svjetsko klupsko prvenstvo. 

U međuvremenu, Cristiano Ronaldo i Karim Benzema imaju lijepe uspomene na turnir. Portugalac je  najbolji strijelac bijelih  u konkurenciji s četiri gola, dok je francuski napadač pronašao mrežu u dva navrata u  kojima je sudjelovao. 

Baš kao što su prošle sezone, kada su se konačno natjecali protiv Kashima Antlersa, bijeli će još jednom ubaciti svoje snage protiv domaćina. 

Al Jazira, koji su prvaci Ujedinjenog arapskog Emirata, došli su do polufinala nakon što su u kvalifikacijskim krugovima izbacili Auckland City (Oceanía) i Urawa Red Diamonds (Azija).