Mateo Kovačić: "Liga prvaka je uvijek važno takmičenje, želimo pobijediti Dortmund"

"Imamo najbolju momčad u Europi." - rekao je veznjak Real Madrida.



Mateo Kovačić se pojavio na press konferenciji uoči utakmice koju igra Real Madrid u sklopu grupne faze Lige Prvaka. Razgovarao je o utakmici i o očekivanjima, a evo što je rekao hrvatski internacionalac:

 "Spremni smo. Želimo odraditi dobar nastup i postići golove, a to je ono što nam fali u posljednjim utakmicama. Liga Prvaka je uvijek važna, čak iako smo se kvalificirali i dalje želimo pobijediti."

 "Odigrali smo neke utakmice jako dobro. Neki dan nismo uspjeli zabiti kod Bilbaa, no moramo ići dalje. U nogometu, kao i u životu, postoje teški trenuci, no zajedno ćemo proći kroz njih. Ne fali nam igrača, imamo najbolju momčad u Europi. Mi igramo dobro, iako smo zadnju utakmicu odigrali loše, mislim da smo spremni sada odigrati jednu dobru utakmicu."

Osobna pozicija 

"Jako sam sretan što ponovno mogu igrati. To je ono što volim najviše na svijetu. Osjećam se bolje, polako se vraćam u puni pogon, sve ide korak po korak. Spreman sam igrati svaku utakmicu. Nadam se da će ovo poslužiti kao poziv na buđenje. Bio sam dobro na početku sezone i onda sam se ozlijedio. No moram nastaviti naporno raditi svakog dana i moram nastaviti učiti od svojih suigrača. Volio bih igrati malo važniju ulogu u ekipi, kao što je to bilo u mojoj prvoj godini."

Cristiano Ronaldo

 "Cristiano izgleda jako dobro. On je najbolji igrač na svijetu. On zabija golove i nastavit će ih zabijati još mnogo. Ponekad lopta jednostavno neće u gol, ali ostalo je još dosta vremena. Mislim da bi on trebao osvojiti Ballon d'Or jer je imao nevjerojatnu godinu. Zabijao je golove, ekipa je osvojila sve što se osvojiti moglo, a on je igrao ključnu ulogu. Iako je najvažnija stvar da pobjeđujemo zajedno kao ekipa."

Zimski prelazni rok 

"Ne mislim da me pitanja o transferima zabrinjavaju, to nije moj posao. Igrao sam s Icardijem i on je jako dobar igrač. No mi imamo najboljeg napadača na svijetu i sve što ja mogu reći je da je Icardi dobar nogometaš, koji bi nam pomogao, no transferi nisu moj posao."