Marco Asensio želi više igrati

Ovo je bila godina za pamćenje u pogledu Marca Asensija. Postigao je pogodak u finalu Lige Prvaka, uključen je u početnih 11 igrača koji su ostvarili zamjetan pomak od strane UEFA, te iz svih kutova na svijetu dolaze same pohvale.



No 21 godinu star veznjak i dalje nije u potpunosti zacementirao svoju poziciju u Real Madridu. Od Zidanea u novoj 2018. godini očekuje da će dobiti mnogo više prilika za igranje!

U 2017. godini započeo je u tek 22 utakmice od 63, a tek u njih 14 je odigrao kompletnih 90 minuta.

Gledajući cijelu momčad kroz sezonu 2016/17 17. je po redu s najviše minuta, dok u trenutnoj sezoni stoji na 13. poziciji.

Iako je od 17 utakmica u LaLigi u njih 9 krenuo od prve minute, svoj jedini nastup u Ligi Prvaka od prve minute ubilježio je protiv APOELa.

Iz neke perspektive to izgleda kao da Zidane pokušava tempirati Asensija i tako mu omogućiti pravila razvoj, ali činjenica je da Marco treba više minuta, a to potvrđuju i navijači Los Blancosa.

Svi koji poznaju igrača govore kako je on strpljiv i kako čeka na svoju priliku, ali u jednom intervjuu za MARCU je rekao nešto što nas sve tjera na razmišljanje:
 "Teško je upravljati ovako dobrom ekipom kao što je naša, no Zidane zna da može na mene računati." - to je rekao u intervjuu za Club de Deportistu.

 "Naporno radim svakog dana kako bi zavrijedio više minuta, ali svjestan sam gdje se nalazim."

 "U najboljem sam klubu na svijetu i sretan sam jer se nalazim u Real Madridu."

Asensijeva situacija je slična onoj koju je imao Isco prošle godine i tako je bivši igrač Malage postao jedan od ključnih igrača Real Madrida u drugoj polovini prošle sezone.

A naš Asensio se može nadati kako će se upravo ista stvar dogoditi i njemu u drugom dijelu aktualne sezone.

Objavi komentar

0 Primjedbe