Kovačić ispao taktička žrtva Zidanea: Trčao za Messijem, sukrivac za gol Barcelone!

Luka Modrić vukao je Real, ali Ivan Rakitić u izravnom je okršaju bio uspješniji.



Barcelona je u Madridu razbila Real s 3:0 i pred svjetskim je prvakom jako teška zadaća obrane španjolske krune, Barcelona je pobjegla 14 bodova!

Mateo Kovačić odigrao je još jedan El Clasico, na kraju ispao taktička žrtva Zinedinea Zidanea.

Francuski stručnjak odlučio je hrvatskog veznjaka posataviti kao flastera za Lionela Messija, pa je jedini zadatak Kovačića bio po cijelom terenu u stopu pratiti ponajboljeg igrača svijeta.


I bez obzira na bilo što, Kovačić je morao biti kraj Messija. Što je rezultiralo porazom Madriđana...

Zidane takvom je taktikom poklonio pobjedu Barceloni. Kovačić je pogrešno reagirao kod prvog pogotka Barcelone, umjesto da zatvara prostor prodoru Rakitiću, hrvatski je nogometaš i u toj situaciji ispunjavao zadatak, pa bespotrebno trčao za Messijem.

Barcelona je to iskoristila, Rakitić je došao do kaznenog prostora Reala, poslužio Sergija Roberta, a ovaj nesebično asistirao za Luisa Suareza.

Mateo Kovačić i u ovom je derbiju pokazao kako je njegova ozljeda stvar prošlosti.

Hrvatski reprezentativac odradio je pristojne 73 minute, bez obzira što je bio suviše limitiran taktičkim postavkama svoga trenera.

U dresu madridskog Reala bitno je unaprijedio defanzivni aspekt svoje igre, sada je igrač koji radi u "oba smjera".

Djeluje ozbiljnije i racionalnije nego prijašnjih godina, a u prvom dijelu el clasica jedini je na travnjaku imao sto posto (24 od 24) točnih dodavanja...

Objavi komentar

0 Primjedbe