Igrači Real Madrida na Svjetskom prvenstvu u Rusiji

FIFA je danas objavila grupnu fazu Svjetskog prvenstva u Rusiji. 
Španija protiv Portugala


Svi ljubitelji fudbala bit će veoma pažljivi na odličnom Svjetskom prvenstvu, ali igrači Real Madrida imaju nekoliko duela sa velikom važnošću.

Nekoliko Zidaneovih igrača će se suočiti u prvim duelima turnira.

Svjetsko prvenstvo je spremno za početak. U odsustvu više od pola godine da započne turnir,  FIFA  je već  izukla ždrijeb grupne faze i već upoznava sa prvim velikim utakmicama. 

Za igrače Real Madrida ima nekoliko utakmica koje imaju poseban značaj, jer će u prvoj fazi igrati nekoliko igrača Real Madrida.

Španija - Portugal 
Španski tim će započeti svoje utakmice protiv teškog protivnika, Portugala. Ovaj duel će značiti da će se  Ramos, Isco i Carvajal suočiti sa Cristianom Ronaldom,  koji će imati svoju posljednju šansu da dobije željeni trofej. Utakmica se igra 15. juna u 20:00 sati.

Španija - Maroko
Bit će to duel između Carvajala i Achrafa, igrača koji igraju na istoj poziciji

Marcelo i Casemiro - Keylor Navas
Ali Španci nisu jedini koji će se suočiti s suigračima. Marcelo i Casemiro će se sastati sa Brazilom protiv Kostarike od Keylora Navasa. 

Golman Kostarike pokušat će da zaustavi Brazilce u najkomplikovanijem duelu grupe. U petak, 22. juna, u 14 sati, u španskom vremenu, ovaj duel će se održati.

Duel Modrića i Kovačića protiv Messija
Modrić i Kovačić  su ušli sa Hrvatskom u grupu D. U njihovom slučaju neće se suočiti s igračima Reala, ali će se igrati dvobo s velikanom. 

Dva igrača Real Madrida će se suočiti s Argentinom. Oni će se suočiti sa 21. juna u 20:00 sati.

Naravno, na Svjetskom prvenstvu igrat će Toni Kroos (Njemačka) i Raphael Varane (Francuska).