Gareth Bale predvodi Realov trio BBC

Kao što je to bilo i prošle sezone, tokom tekuće Bale se ponovno mučio s ozljedama. No sada kada je ponovno spreman, mogao bi napraviti veliki pomak u Zidaneovim napadačkim opcijama!



Gareth Bale je svoj povratak najbolje predstavio u sklopu polufinalne utakmice Svjetskog Klupskog Prvenstva protiv Al Jazire.

Velšanin je promijenio cijeli kompleks utakmice i tako je odlučio utakmicu u korist Real Madrida sa svojim pogotkom. Istu stvar je napravio i u utakmici Kupa Kralja protiv Fuenlabrade, samo je tada bio u ulozi asistenta.

Cijelo vrijeme ozljede Bale odvlače od pune spreme. Njegovo vrijeme na terenu je uvelike limitirano. No svaki put kada bi prešao bijelu crtu na terenu, on bi odradio odličan nastup. 28godišnjak je postigao 4 gola i asistirao je 5 puta u tekućoj sezoni. Zajedno s Iscom se nalazi na vrhu ljestvice najboljih asistenta kluba.

No Bale radi i više od samog kreiranja prilika za svoju ekipu. Ako u obzir uzmemo vrijeme koje je proveo na terenu i brojke koje je ostvario, može se reći kako je pravo čudo da mu Karim Benzema i Cristiano Ronaldo, koji igraju više, zapravo uopće ne bježe!

Možemo slobodno reći kako je više pridonio ekipi nego njegove kolege iz BBC-ja.

Karim Benzema je očajan tokom ove prve polusezone i to pokazuje njegova statistika. Reći ćemo samo kako je Realova devetka postigla 5 golova i namjestila 3 u 1.343 odigrane minute.

U grubo, to je jedan gol na tri utakmiceGol ili asistenciju registrira svakih 168 minuta ili gotovo svake dvije utakmice!

Cristiano Ronaldo je isto tako očajan ove sezone u nacionalnoj ligi uspoređujući trenutno stanje s prijašnjim sezonama. No ono što radi u Ligi Prvaka omogućuje mu da i dalje ostane najbolji strijelac Reala tokom ove sezone.

Portugalski internacionalac postigao je 15 pogodaka i asistirao je 3 puta. Drugim riječima, to je gol svakih 109 minuta ili gol/asistencija svakih 91 minutu.

S Garethom Baleom ćemo završiti ovu statističku usporedbu. On je u svojih 756 odigranih minuta upisao 4 pogotka, te je tom dodao 5 asistencija. To znači da mrežu zatrese svakih 189 minuta. A kada se tom dodaju i asistencije, onda je Velšanin u akciji gotovo svakih 84 minute.

Karim Benzema je centralni napadač, a Ronaldo je neosporivi strijelac. No kada pogledamo generalno tko najviše pridonosi golovima od uglednog napadačkog trija, tu je svakako Bale ispred obojice!