Evo zašto Real Madrid mora računati na Isca i Asensija

Real Madrid je zaista uživao u nekim prekrasnim trenucima koje su donijeli Isco i Marco Asensio. To su dvojica igrača, jedno od kreativnijih u ekipi, ali rijetko kad igraju zajedno na terenu.



Zinedine Zidane je imao 89 prilika da obojicu uvrsti u startnih 11, no zajedno su odigrali tek 13 utakmica, što je nekih 15%.

Neki mogu govoriti i zagovarati diskusiju da nisu kompatibilni, te da bi jedan drugom smetali previše kada bi zajedno bili na terenu, no statistika govori potpuno drugačiju stvar. Real Madrid je od 13 utakmica u kojima su Isco i Asensio igrali zajedno od prve minute ubilježio čak 11 pobjeda, a ostale dvije utakmice su remizirali.

Još nešto treba svakako naglasiti, Asensio je u tih 13 utakmica ubilježio čak 7 golova, a Isco ne zaostaje puno jer ih na svoj konto ima 6.

U tim utakmicama kada su ova dvojica bili u startnoj postavi, ekipa Real Madrida postigla je 45, a primila 16 golova.

Statistika je na njihovoj strani uveliko i ona pokazuje da ova dvojica itekako mogu igrati zajedno i baš zbog ovog nekolicina navijača Real Madrida proziva Zidanea jer se ne odlučuje za ovu dvojicu  prvoj postavi.

Debakl u Clasicu i zimska stanka će svakako natjerati sve one koji borave na Santiago Bernabeuu na razmišljanje i jedna od opcija koju bi Zidane mogao iskoristiti je baš ova, da mu igrači s brojem 20 i 22 počnu igrati zajedno od prve minute.

Objavi komentar

0 Primjedbe