Deset razlika između Real Madrida i Barcelone od prošlog El Clasica

Real Madrid i Barcelona će se suočiti naredne subote na Santiago Bernabeuu po prvi put ove sezone u sklopu La Lige. 



No, to nije prvi put da se susreću ove sezone. Prije nešto više od četiri mjeseca ove dvije ekipe su igrale dvije utakmice u španjolskom Superkupu, a od tada se puno toga promijenilo. Mi smo za vas proanalizirali neke stvari...

Barcelona više ne igra 3-5-2 nego 4-4-2
U uzvratnoj utakmicu Superkupa, Ernesto Valverde je koristio sustav 3-5-2 kako bi pokušao preokrenuti zaostatak iz prve utakmice. Mascherano, Pique i Umtiti su tada bili zadnja tri igrača u obrani. No, Barcelona je tada izgledala jako loše te je ponovno izgubila. Očekivalo se da će Katalonci nakon toga igrati s 4-3-3, ali to nije bio slučaj ove sezone. Ekipa Ernesta Valverdea isključivo preferira sustav 4-4-2. Ne igraju baš najbolje, ali rezultat je tu...

Ekipe kao da su zamijenile uloge...
Real Madrid je na kraju prošle sezone izgledao kao da ga se ne može dobiti. Ekipa Zinedinea Zidanea je sjajno započela i novu sezonu pobjedivši Barcelonu u Superkupu, a moglo je tu biti još golova i pobjeda je mogla biti uvjerljivija. No, onda su krenuli problemi. Na Bernabeuu su bodove uzeli: Levante, Valencia, Betis..., a s druge strane, Barcelona je trenutno jedna od tri neporažene momčadi u europi. Također, oni trenutno imaju 11 bodova prednosti ispred Real Madrida na tablici, a ako pobjede imati će 14.

Barcelona je u obrani bila strašno loša, ali sada izgledaju prilično čvrsto! 
Naš najveći rival je u Superkupu od nas primio čak pet pogodaka. Međutim, nakon toga primili su ih tek osam. Od toga sedam u ligi i jedan u Ligi prvaka što zaista zvuči fascinantno. Treba svakako spomenuti i njihovog golmana, ter Stegena koji je uvelike zaslužan za to.

Asensio igra manje, pa manje i zabija...
Marco Asensio je bio velika senzacija u španjolskom Superkupu protiv Barcelone. Španjolac je zabio dva prekrasna pogotka u dva El Clasica za redom i od njega se tada očekivalo da će biti vođa Los Blancosa u narednoj sezoni. No, on nakon toga dobija sve manje prilika, a zabio je "samo" četiri pogotka ove sezone. Šanse da on krene od prve minute u subotu su ravne nuli.

Barceloni više ne nedostaje Neymar! 
U Barceloni više ne razmišljaju o Neymaru i to je sigurno. Kada je Brazilac otišao u PSG, to se uvelike osjetilo na igri Katalonaca u dvobojima protiv Madrida. Kod njih sada prevladava timski duh i neki igrači su čak izjavili kako imaju puno više slobode otkako je napadač otišao u Pariz.

Benzemina nevjerojatna kriza! 
U zadnjem dvoboju Madrida i Barcelone na Bernabeuu, Karim je zabio pogodak za 2:0 Los Blancosa i tako praktički riješio pitanje pobjednika. Nitko tada nije dovodio u pitanje njegovu kvalitetu, ali stvari su se promijenile. Nakon što je ove sezone imao nekoliko utakmica u kojima se napromašivao, navijači su ga "uzeli na zub". Karim u El Clasico ulazi sa samo dva postignuta pogotka u ligi i protiv najvećeg rivla ide poboljšati svoju statistiku. On nam jako nedostaje...

Barcelona ne zna za poraz!
Malo je tko mogao zamisliti da će Barcelona nakon dvije katastrofalne partije protiv Madrida biti neporažena do prosinca/decembra. Uz Manchester City i Atletico Madrid oni su jedina neporažena ekipa u najvećim europskim ligama. Valverde je dobro posložio svoju momčad i nitko ga nije uspio pobijediti niti u ligi, niti u Ligi prvaka, niti u Kupu kralja... Svakako veliki izazov za Real Madrid koji mora ići na pobjedu.

Real Madrid ima problema s golmanima!
Subotnji El Clasico će biti veliki izazov za Keylora Navasa. Kostarikanac je isto kao i Benzema na udaru kritika zbog loših partija. A pored toga, u siječnju/januaru stiže Kepa iz Athletica s kojim će se morati boriti za prvih 11. Navas će sigurno htjeti odigrati što bolje kako bi se "pomirio" s navijačima. S druge strane, ter Stegen je trenutno jedan od boljih golmana na svijetu i također će dati sve od sebe da ne primi gol u srcu Madrida.

Paulinho...
Barcelona je dan nakon tog El Clasica na početku sezone dovela Paulinha za 40 milijuna eura. Brazilac je od strane sviju proglašen najgorim pojačanjem u povijesti, no on ih je demantirao svojim izvedbama ove sezone i sada konkurira za mjesto u prvih 11 protiv Madrida.

Vraća nam se dvoboj Ronaldo - Messi
Dva najbolja igrača na svijetu ponovno igraju jedan protiv drugog! U posljednjem Clasicu Ronaldo je bio suspendiran, a Messi nevidljiv. Obojica su u dobroj formi u zadnje vrijeme. Portugalac je svojoj ekipi donio naslov Svjetskog klupskog prvenstva dok je Argnetinac najbolji strijelac La Lige s 14 postignutih pogodaka.