Cristiano žali za Jamesom, predložio zamjenu?

Kolumbijac je ljetos napustio Madrid, a Ronaldo smatra da uprava kraljevskog kluba treba da mu angažuje zamjenu.



James Rodriguez nije kod Zidanea imao pretjerano veliku ulogu, nerijetko je mečeve počinjao na klupi, a Real je ljetos odlučio i da ga proda, dogovorili su se Bayernom oko dvogodišnje pozajmice, nakon koje će Bavarci otkupiti njegov ugovor od Madriđana.

Mnogi su smatrali da je Real napravio grešku kada ga se odrekao, a njegovim odlaskom nije zadovoljan ni Cristiano Ronaldo.

Real je vjerovatno izgubio sve šanse da odbrani titulu u Španiji, Barcelona im bježi 14 bodova, jedina nada je Liga prvaka, ali osvajanje elitnog takmičenja treći put zaredom djeluje zaista kao nemoguća misija čak i za Zidanea.

Rodriguez bi svakako mogao da pomogne ovakvom Realu, koji više i ne može pošteno da se osloni na Balea, Benzemu, a Portugalac vjeruje da je na Realu da u januaru angažuje zamjenu za Kolumbijca, kako bi popravili situaciju.


On želi Goncala Guedesa u redovima svoje ekipe, zemljaka iz PSG, koji trenutno igra na posudbi u Valenciji i pruža zaista odliče partije ove sezone.

Ronaldo je nezadovoljan prodajom i svojih bliskih prijatelja, također Portugalaca, Pepea i Fabija Coentraoa, pa bi mu dolazak još jednog sunarodnika navodno baš prijao.

I pored toga Ronaldo vjeruje da je sjajna budućnost pred bivšim igračem Benfice, a vjeruje i da bi Real lako mogao da završi njegov transfer preko još jednog Portugalca, superagenta Jorgea Mendesa.

Objavi komentar

0 Primjedbe