Cristiano Ronaldo je osvojio petu Zlatnu loptu

"Vrlo sam sretan, to je fantastičan trenutak u karijeri", izjavio je Cristiano.



Cristiano Ronaldo jednostavno je kralj nogometa.

Napadač Real Madrida uzeo je Zlatnu loptu u 2017. godine, što je njegova druga za redom i ukupno peta u svojoj karijeri.

Francuski nogometni časopis, publikacija zadužena za predstavljanje prestižne priznanja, izabrala je portugalski as kao najbolji igrač na svijetu za još jednu godinu.

Dobitnik je nagrade na slavnoj gala održanoj u Ajfeolovom tornju u Parizu, koja je pohvalila prisutnost značajne pratnje Real Madrida na čelu s predsjednikom Florentom Pérezom.

Cristiano je dobio 946 bodova kako bi bio bolji od Messija i Neymara na kojem su glasali novinara iz 176 zemalja.

Dobivanjem Zlatne lopte, Cristiano je nastavio veliku prednost, osvajajući Svjetsko klupsko prvenstvo, Ligu prvaka, La Ligu, Europski Super Kup i španjolski Super Kup. 

Posebnu pohvalu treba rezervirati za završne stadione prošle sezone, jer je postigao 16 golova u 10 utakmica kako bi vodio Zidaneov tim ka La Duodécima i njihov 33. naslov La Lige. 

Cristiano je sada osvojio prestižnu nagradu 2008., 2013., 2014., 2016. i 2017. godine, dodavši i petu Zlatnu loptu na njegovu izuzetno vrijednu utrku trofeja. 

Ove godine već je treći put glasovalo za UEFA-inog nogometnog kluba godine, i pokupio svoju drugu nagradu najboljeg FIFA igrača. 

Ronaldo: "Hvala mojim suigračima" 

"Jako sam sretan, fantastičan trenutak u karijeri. Imali smo nevjerojatnu godinu, osvojili Ligu prvaka i La Ligu. Na osobnoj razini sam bio najbolji strijelac Lige prvaka. Ovi kolektivni trofeji su mi pomogli da osvojim ovu pojedinačna priznanja, stoga moram zahvaliti svojim suigračima u Real Madridu i Portugalu, kao i svima koji su mi pomogli da dođem ovamo." 

Ostali madridisti

Real Madrid je imao najveći broj igrača u TOP 30 uži izbor za  Zlatnu loptu 2017. Tri zvijezde završile su na prvih deset. Uz Cristiana su Luka Modrić na 5. mjestu (84 bodova) i Sergio Ramos 6. (71 bodova). 

U međuvremenu, Isco je dobio 28 bodova za 12. poziciju, Marcelo 16. (21 bodova), Kroos 17. (20 bodova) i Benzema 25. (7 bodova).

Objavi komentar

0 Primjedbe