Benzema i Ronaldo izazvali poteškoće Real Madridu

Šest golova. U te dvije riječi možemo opisati ono što su napravili Cristiano Ronaldo i Karim Benzema ove sezone za Real Madrid u sklopu La Lige.



Baš u ovom učinku stoje mnogi problemi Real Madrida, pa tako i 14 bodova zaostatka za Barcelonom. Čini se već sada, iako je prilično 'rano', da je Barcelona stavila svoje ruke na trofej i kako Real Madrid iz ove pozicije ne može napraviti previše.

Ova statistika je itekako zabirnjavajuća, posebice za Cristiana Ronalda, koji bilježi više od jednog gola po utakmici otkako je stigao u Španjolsku! Da, dobro ste pročitali, otkako je stigao u Španjolsku.

422 gola u 416 odigranih utakmica, on ima prosjek od 1,01 pogodak po utakmici.

Njegova loša forma u LaLigi je zaista čudna jer u Ligi Prvaka on bilježi šest utakmica i devet golova. No u LaLigi je postigao tek 4 pogotka. Zabijao je Malagi, Getafeu i Sevilli (dva gola).

U ovom periodu prošle sezone portugalski internacionalac je bilježio 12 golova.

Znamo i to da je Cristiano Ronaldo krenuo u sezonu s malim poteškoćama. Zbog crvenog kartona kojeg je zaradio u prvoj utakmici španjolskog Super Kupa morao je propustiti prve 4 utakmice u sklopu LaLige.

Bez glavne napadačke karike, Zidaenova momčad nije najbolje ušla u sezonu jer su upisali remije s Levanetom i Valencijom. Da stvar bude bolja, Real je u tim utakmciama lako mogao do sva tri boda, ali bez pravog strijelca (kojeg Real u tim utamicama nije imao) ostali su tek na jednom.

Tada se vratio Ronaldo, no stvari se svejedno nisu popravile.

Nakon svojih prvih 90 minuta u LaLigi ove sezone Ronaldo je s Realom upisao i prvi poraz od Real Betisa 0:1. Nakon toga nije uspio zabiti ni Alavesu, ali ni Espanyolu, te je tako čekao do 8. kola na svoj prvi pogodak protiv Getafea.

Nakon toga su uslijedile nove četiri utakmice bez golova: Eibar, Girona, Las Palmas, Atletico Madrid. Real je tu izgubio 4 boda, no činilo se da je Ronaldo pronašao svoju formu. Ponovno je zabijao sve do Clasica, koji se igrao sada u subotu, gdje je Ronaldo ponovno propustio prilike za zabiti pogodak.

No Benzemin slučaj zabrinjava sve Madridiste još i više. On je postigao tek 5 pogodaka u 20 utakmica u pogledu svih natjecanja, što je u prosjeku 0,25 po utakmici.

Dva je postigao u LaLigi, jedan u španjolskom Super Kupu, te dva u Ligi Prvaka (protiv APOELa, tu je sve jasno).

Ako pogledamo prošlu sezonu u ovom trenu je imao 5 golova samo u LaLigi.

Još od sezone 2011/12 pod Mourinhovom palicom kada je postigao 32 gola, on se muči, a kao jedini izuzetak možemo uzeti sezonu 2015/16 kadaje upisao 28 pogodaka.

Prošle sezone Benzema je postigao 19 golova. To je isto tako relativno malo, ali i ta forma je i dalje nekako mnogo superiornija u odnosu na ovo što sada prikazuje.

Svima je jasno, osim Zidaneu, gdje Realu ne ide ove sezone. To je pred golom, glavne zvijezde ne postižu golove, a on ne radi ništa kako bi to promijenio.

Objavi komentar

0 Primjedbe