17. kolo La Lige: Real Madrid 0-3 Barcelona

Barcelona je danas slavila u El Clasicu na stadionu Santiago Bernabeu sa 3:0 protiv Real Madrida zahvaljujući golovima Luisa, Lea Messija i Vidala. 



Real je mnogo bolje otvorio susret i pravio je visok presing u prvoih 10-ak minuta što nije dozvoljavalo Barceloni da iznese loptu sa svoje polovice.

Madriđani su čak i poveli u 7. minuti, ali gol Ronalda je poništen zbog ofsajda.

Nakon perioda od prvih desetak minuta u kojem smo vidjeli dosta dobar tempo ušlo se u nešto mirniji tok sve do 30. minute.

Tada je Barcelona zaprijetila preko Paulinha, ali njegov udarac je sjajno odbranio Navas.

Samo dvije minute kasnije u velikoj šansi se našao i Ronaldo, ali njegov udarac je odbranio Ter Stegen.

Pred kraj prvog dijela još jedna dobra prilika za Real, ali Benzema je glavom pogodio stativu.

U drugi dio utakmice Barcelona je ušla mnogo ofanzivnije i to se odmah isplatilo. Katalonci su poveli nakon jedne polu kontre u 54. minuti, a strijelac gola bio je Luis Suarez.

Samo devet minuta kasnije, novi gol. Suarez je istrčao sam pred Navasa, ali Kostarikanac mu je odbranio udarac.

 Ipak, u nastavu napada nakon velike gužve Dani Carvajal je loptu dirao rukom i sudac mu je dao direktan crveni karton te je dosuđen penal za Barcelonu. Siguran sa bijele tačke bio je Leo Messi za 2:0.

Do kraja meča Real je imao sjajnu priliku preko Balea, ali njegov udarac je odbranio Ter Stegen, dok je sa druge strane dobru priliku propustio Samedo.

Čak je i Ramos zaprijetio pred sami kraj, ali promjene rezultata nije bilo. Konačan rezultat postavio je Aleix Vidal u 91. minuti.

Barcelona sada ima 14 bodova više od Reala i Kraljevima će biti veoma teško da prestignu tu razliku. Ruku na srce, Barcelona ima i meč više.

Objavi komentar

0 Primjedbe