Tko je najbolji mladi igrač, Asensio ili Mbappe?

Marco Asensio je mnogo dobro uradio za Real Madrid


Brzina, prodornost, pregled igre te nevjerovatni šutevi, da to je Asensio, no protivnik mu je novi "Zlatni dečko", senzacija koja ne prestaje oduševljavati.

Mnogu su uvjereni da će Lionel Messi i Cristiano Ronaldo još neko vrijeme vladati Zlatnom loptom, ali i tome će jednom doći kraj.

Najizgledniji kandidat za to da prekine njihovu dominaciju je Neymar.

Marco Asensio karijeru je započeo na rodnoj Mallorci u istoimenom klubu da bi 2014. godine došao u Real za malenih 3,9 milijuna eura.

Nakon jednogodišnje posudbe u Espanyolu, za koji je u 37 nastupa zabio 4 gola, povratkom u kraljevski klub Asensio je procvjetao. P

Španac je se ove sezone proslavio u dresu kraljevskog kluba

Pod vodstvom Zinedina Zidanea, novopečeni španjolski reprezentativac je u sezoni 2016./17. u 38 utakmica zabio 10 golova te postao standardan član prve momčadi Los blancosa.

Ovo sezonu otvorio je dvama pogocima Barceloni u dvije utakmice španjolskog superkupa.

Brzinom, odličnim centaršutom te pregledom igre vrhunski se snalazi na krilnim pozicijama, dok zbog svog driblinga i udarca.

Njegovi golovi iz daljine nerijetko su spektakularni, a nogometna inteligencija neupitna.

On je jedan od onih igrača koji su uvijek sposobni stvoriti višak, bilo sjajnim driblingom ili kratkim dodavanjem bilo pravovremenim utrčavanjem između protivničkih linija.

Koliko vrijedi, najbolje mu je pokazao Real u rujnu/septembru ove godine, produživši ugovor s njim do 2023. godine te tako pokazavši ozbiljno namjeru da oko njega gradi svoj novi naraštaj.

Ni Ronaldo, a ni Modrić više nisu mladi te se Marco Asensio logično nameće kao njihov nasljednik.

Uz puno rada i pravu podršku te uzore čega mu u Realu sigurno ne nedostaje, ovaj talentirani mladić sigurno će se dogurati visoko u svijetu nogometa.

Kylaim Mbappe igra vrhunski nogomet

Kylian Mbappe rođen da bude najbolji

Kylian Mbappé ili novi Thierry Henry kako ga nazivaju francuski mediji, djeluje kao najizgledniji kandidat, poslije njegovog kolege is PSG-a Neymara, za osvajanje velikog broja Zlatnih lopti.

Čini se kako upravo PSG u svojoj momčadi ima novog Messija i Ronalda. Odnosno igrače koji će se izmjenjivati kao osvajači Zlatnih lopti.


Mbappe je karijeru započeo u Monacu, kao i Henry, gdje se prošle sezone predstavio svijetu kao nova senzacija. Sa 17 godina je ušao u prvu momčad Monaca i zablistao!

Golovi su se nizali, Monaco je letio francuskom ligom i prvi put nakon četiri godine je srušena vladavina PSG-a u Ligue 1.

Mbappé je u svojoj prvoj pravoj sezoni odigrao kao jedan od najboljih igrača svijeta, a ima i statistiku koja to potvrđuje. U 44 nastupa zabio je 26 golova i upisao 14 asistencija.

U Ligi prvaka je za Monaco zabio čak šest pogodaka u devet nastupa te se upisao u povijest kao prvi igrač koji je zabio u svoje prve četiri utakmice u nokaut fazi (Manchester Cityju i B. Dortmund).

U polufinalu je zabio čak i velikom Buffonu usred Torina.

Mnogi su smatrali da je samo bio dio jedne sjajne Monacove momčadi, te da individualno nije toliko dobar, ili da je samo jednosezonki igrač.

No, njegova sezona u PSG-u pokazuje nešto drugo. Krenuo je u istom ritmu kao i u Monacu.

U 14 nastupa zabio je šest golova i upisao šest asistencija. Teško ćete pronaći njegovu slabiju utakmicu ove sezone. U francuskoj reprezentaciji ima zagarantirano mjesto.

Možda još ne u prvih 11, ali sigurno je prva opcija s klupe ako već ne kreće utakmicu od početka.

Na Svjetskom prvenstvu u Rusiji će doživjeti novo iskustvo i svi ga jedva čekaju vidjeti u najvećem nogometnom natjecanju.

Okružen je sjajnim ljudima u klubu i reprezentaciji koji će ga dobro usmjeriti kako bi jednog dana postao najbolji igrač svijeta. Sada je samo na njemu da naporno radi i da ostane kakav jeste igrač.

Tko je bolji, Kylian Mbappe ili Marco Asensio? Napišite u komentaru...

Objavi komentar

0 Primjedbe