Svijet u šoku, ko će dobiti Zlatnu loptu?

Glavni kandidat za osvajanje Zlatne lopte je Cristiano Ronaldo, ali...

Internetom kruži slika koja bi mogla da otkrije ko će dobiti Zlatnu loptu za 2017. godinu.

FIFA je dodijelila svoje "The Best" nagrade za najistaknutije ličnosti u svijetu fudbala u tekućoj godini, pa je tako Cristiano Ronaldo po drugi put zaredom dobio nagradu za najboljeg igrača svijeta.

Portugalac je prošle sezone osvojio La Ligu, a uspio je sa Realom i da odbrani trofej Lige prvaka.

Zbog njegovih dostignuća iz prethodne sezone i činjenice da je dobio pomenutu FIFA "The Best" nagradu, sa razlogom se očekuje da mu bude dodijeljena i Zlatna lopta, koju tradicionalno dodeljuje France Football.

Ipak, ako je suditi prema poslednjim informacijama, nagrada neće zavšriti u rukama Portugalca.

Naime, na društvenim mrežama se pojavila fotografija budućeg izdanja "France Football" magazina, prema kojoj se može zaključiti da će nagrada završiti u rukama Lionela Messija!

Niko još uvujek nije potvrdio da li je riječ o fotomontaži ili je prava stvar u pitanju, a postoji i drugo objašnjenje.


Navodno ovaj list pred svaku dodijelu nagrada napravi tri kopije sa trojicom finalista u izboru za "Zlatnu loptu" na naslovnoj strani.


Ali, u čitavoj priči postoji i treća teorija, koja tvrdi da je ovo maltene dokaz da će nagrada završiti u rukama zvijezde Barcelone.

Naime, na internetu se i prethodne godine prije dodijele nagrada pojavila fotografija prednje strane France Football magazina, na kojoj je bio Cristiano Ronaldo, pa se pretpostavljalo da će on dobiti nagradu, što se na kraju i dogodilo.


Ipak, niko još uvijek nije siguran kome će ova nagrada otići u ruke, tu su sve opcije apsolutno otvorene. Naravno, i dalje glavni kandidat je Cristiano Ronaldo.

Objavi komentar

0 Primjedbe