Šta se događa s Karima Benzeme?

Benzema je bez nastupa za francusku reprezentaciju od 2015. kada je završio na policiji zbog navodnog pokušaja ucjene suigrača Mathieua Valbuene.
Zaboravi na zvižduke i iskoristi šansu koju ti pruža Zinedine Zidane, vjerujemo u tebe


Možda je Gary Lineker bio u pravu kada je prije tri sedmice nakon remija Real Madrida i Tottenhama (1:1) u Ligi prvaka doveo u pitanje kvalitetu Karima Benzeme jer napadač od tada nije učinio gotovo ništa kako bi u svojoj igri nešto popravio

"Čini li se samo meni ili je Benzema precijenjen igrač?", napisao je Lineker na Twitteru i dodao:

"Gol u svakoj drugoj utakmici za tim kakav je Real Madrida jest "nada especial". Solidan je igrač, mada nije baš vrhunski."

Novinare iz Španije taj je komentar digao na noge te je uslijedio niz kolumni čiji je cilj bio dokazivanje kvaliteta francuskog napadača, a ubrzo se oglasio i Zinedine Zidane:

"Sramota je da je ovo izjavio netko tko se razumije u nogomet. Za mene je on najbolji na svijetu!"
Gary Lineker je imao šta reći na račun loše igre Karima Benzeme

Kasnije se javio i sam Benzema koji je rekao:

"Ono što mene muči jest prihvaćanje kritika igrača koji su odjednom postali novinari, među kojima neki samo šire mržnju. Imali su istih poteškoća u karijeri, a sada nemaju solidarnosti. Čak ih i malo žalim."

Lineker je izgleda samo postavio pitanje. Jer, istina je da Benzema, osim jedne asistencije za Marcela u 3:0 pobjedi protiv Las Palmasa, na terenu nije učinio gotovo ništa kako bi utišao kritičare.

U stvari, čak se i mnogi navijači Real Madrida slažu s bivšim napadačem engleske reprezentacije.

U nedjelju je Benzema na Santiago Bernabeuu pružio još jednu partiju ispod prosjeka protiv Las Palmasa, a kada ga je Zidane izvadio iz igre, i to po sedmi puta ove sezone, domaći navijači nisu se ustručavali zviždanjem izraziti nezadovoljstvo formom napadača.

Za sve vrijeme koje je proveo na terenu zabio je samo dva gola, odnosno tek jedan od utakmice Superkupa protiv Barcelone.

Iako je Lineker naveo da zabija u svakoj drugoj utakmici, Benzema je u sezoni 2017./2018. zabijao tek u svakoj šestoj utakmici.

"Neću reći da je riječ o nepravdi jer ne postoji igrač koji ne doživi zvižduke Santiago Bernabeua, ali ako ti zvižde, znači da nešto moraš popraviti u svojoj igri," komentirao je Marcelo nakon nedjeljne utakmice te pokušao obraniti suigrača:

"Teško je igrati kada ti vlastiti navijači zvižde, ali svi bi se trebali ugledati na Benzemu kada je riječ o odrađivanju treninga i nošenju s kritikama. I zvižduci su dio nogometa. Ne može sve biti idealno."

Benzemi trenutno sasvim sigurno nije idealno, pa iako je dugo smatran kao idealan napadač za Real, odnosno idealan suigrač Ronaldu i Baleu, sve je očitije kako u trenutnoj formaciji nije dovoljno efikasan.
Ronaldo i Benzema imaju dobru saradnju na terenu, ali u posljednje vrijeme baš ih ne ide

Ronaldo uživa igrati s njime s obzirom da se Francuz voli povuči i davati dubinske lopte, a zahvaljujući tome Portugalac i Bale mogu otići više prema golu i iskoristiti nečuvani prostor koji im je stvorio Benzema.

No, s Velšaninom van terena zbog ozljede, Real igra s Iscom kojem treba drugačiji tip napadača.

S obzirom koliko Zidane cijeni francuskog reprezentativca te da u momčadi ne postoji iskusniji napadač koji bi ga mogao zamijeniti, nije izgledno da će Benzema uskoro preseliti na klupu.

Usprkos lošem učinku i činjenici da će uskoro napuniti 30 godina, francuski napadač nada se pozivu u reprezentaciju za koju je u 81 nastupu postigao 27 golova.

No, čak niti ispod prosječni nastupi ove sezone nisu glavni problem kada je u pitanju nacionalna vrsta jer Benzema je bez nastupa od 2015. godine.

Tada je završio na policiji zbog navodnog pokušaja ucjene suigrača Mathieua Valbuene od kojeg je pokušao iznuditi novac jer je posjedovao snimku seksa na kojoj je, prema svemu sudeći, bio i veznjak Marseillea.

U međuvremenu je oslobođen optužbi, a tim se povodom obratio javnosti:

"Još uvijek se nadam odlasku u Rusiju. Želim dati sve od sebe kako bi bili što uspješniji. Naravno da se želim vratiti u reprezentaciju, koji igrač ne sanja o nastupu na Svjetskom prvenstvu? U klubu se trudim biti najbolji pa ćemo vidjeti na kraju sezone je li to bilo dovoljno."
Karim Benzema još uvijek vjeruje da bi mogao zaigrati za Francusku na Svjetskom prvenstvu u Rusiji

Francuski izbornik Didier Deschamps za sada se nije pokazao osobito zainteresiranim za uslugama napadača Reala:

"Francuska reprezentacija se formirala prije Eura i konsolidirala tijekom natjecanja u kojem smo otišli sve do finala. Imam na raspolaganju grupu u kojoj vlada harmonija i vjerujem igračima koji su povjerenje opravdali na terenu."

Deschamps na raspolaganju ima sasvim dovoljno opcija u napadu i bez Benzeme.

Arsenalov Olivier Giroud ima bolji učinak u reprezentativnom dresu s 28 golova u 68 utakmica te zbog borbenog duha uživa veliku popularnost.

Također, tu je i Atleticov Antoine Griezmann te senzacija PSG-a Kylian Mbappe, a uskoro bi se od ozljede trebao oporaviti i Barcelonin Ousmane Dembele.

Povrh svega, tu su i Anthony Martial, Nabil Fekir i Alexadre Lacazette pa se može reći da Deschamps ima bogat izbor napadača na raspolaganju.

U ovim trenucima, Benzema se nalazi pod paljbom navijača Real Madrida i nije učinio ništa čime bi zavrijedio poziv u reprezentaciju.

Objavi komentar

0 Primjedbe