Real Madrid slavi povratak igrača koji je Messija učinio nevidljivim

Velika radost za navijače Real Madrida


Za nešto manje od mjesec dana na rasporedu je spektakl na Santiago Bernabeuu.
Ovi će blagdani nogometnim zaljubljenicima početi dan prije Badnjaka. Te subote u terminu kada obično imamo ručak, od 13 sati, na rasporedu je treći ovosezonski i prvi prvenstveni El Clásico.

U ona dva u Superkupu Real je nastavio svoju dominaciju iz prošle sezone, ali onda se ubrzo sve promijenilo.

Tri mjeseca kasnije Barcelona je ta koja nema niti jedan jedini poraz u sezoni u sva tri natjecanja. Četiri su boda ispred drugoplasirane Valencije, čak osam ispred oba madridska rivala, i čini se kako momčad Ernestea Valverdea čvrsto duže uzde La Lige u svojim rukama.

 U prošlom su kolu preživjeli pakao Mestalle gdje su teško oštećeni. Baš kao i u utrci za naslov prošle godine, nije im priznat pogodak na važnom gostovanju iako je lopta debelo prešla gol-liniju.

Lionel Messi u međuvremenu je primio nagradu za najboljeg strijelca Europe u prošloj sezoni, a Argentinac opet predvodi kolonu najboljih topnika lige s 12 pogodaka.

Također, uoči El Clásica trebalo bi se na teren vratiti najskuplje pojačanje u povijesti kluba - Ousmane Dembele.

No znamo kako forma zna biti varljiva i sredinom sezone stvari se znaju preokrenuti. Tog 23. prosinca Real ima veliku priliku zaustaviti Barcu na svom stadionu i smanjiti bodovnu razliku koja je prošlog tjedna iznosila čak deset bodova.

Prije toga Katalonci će imati i teško gostovanje kod Villarreala. Real će pak morati proći pakao San Mamesa u Bilbau, a i stiže im Sevilla. Prije blagdanskog El Clásica ''odradit'' će i Svjetsko klupsko prvenstvo koje će se igrati u Abu Dhabiju.

Vraća se čovjek koji je zaustavio Messija

Zinedine Zidane može biti zadovoljan što se na teren vraća Mateo Kovačić. Nakon 76 dana hrvatski će veznjak večeras zaigrati u Kupu kralja protiv Fuenlabrade. Zbog parcijalne rupture aduktora Kova je propustio velik dio sezone, uključujući i dramatičan rasplet kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Madridski As slavi povratak Kovačića kao ''protuorov za Messija''. Mjesec dana prije El Clásica Zidaneu se vraća tajno oružje koje je u one dvije sjajne utakmice Superkupa potpuno neutraliziralo najveću Barcinu zvijezdu.

Kova je ušao u sezonu na najljepši mogući način. Briljirao je u obje utakmice s Barcelonom, baš kao i prošle sezone na Camp Nouu. Hrvatski veznjak ima samo 23 godine, a El Clásico mu je jedna od ''najlakših utakmica''. Zidane ga je u kolovozu poslao direktno na Messija, prvi put u kombinaciji s Kroosom, Casemirom i Iscom u rombu, drugi put s Modrićem i Kroosom u liniji.

As piše kako je Messi bio potpuno nevidljiv zbog Kovina čuvanja. U prvoj utakmici imao je tek dva udarca prema vratima gostiju, a u drugoj također. Ozljeda u rujnu prekinula je njegovu pravu malu ljetnu bajku, ali ponovo dolazi vrijeme Matea Kovačića.

Objavi komentar

0 Primjedbe