Otac Neymara je na sve mislio, Brazilac može da ide iz PSG-a

Neymar je postao glavna priča za Real Madrid


Sada su mnoge stvari jasnije, pa i njegove suze. Jasno da PSG ima druge ideje, ali ove stvari sada postaju realne. Samo je pitanje novca.

U francuskom fudbalu ne postoje klauzule oko obaveznog otkupa, ali je jednu u ugovor uspio da ubaci Neymar senior. Prilikom pregovora on je insistirao da se ubaci stavka po kojoj njegov sin može da napusti Pariz, za istu onu sumu za koju je kupljen.

Naime, on je računao sa eventualnom ponudom Real Madrida, čak se priča da je takav plan smislio i sa Perezom, ali to su nagađanja.

U ovom trenutku, jasno PSG ne pada na pamet da proda Neymara, niti će pristati na navodnu ponudu Reala koji bi uz novac poslao Asensija u Pariz. Ali, ako se Florentino odluči da plati 222 miliona eura, Neymar bi mogao da se vrati u Španiju.

Real je mnogo jasnija opcija, imaju novac, mogli bi da odlaskom Balea, pa čak i nezadovoljnog Ronalda praktično promjene tim i oslobode se igrača sa ogromnim primanjima što bi napravilo mjesta za Brazilca.

Neymar je inače izložen kritikama, ovo je njegova najgora sezona u brazilskoj reprezentaciji ako se gledaju golovi i asistencije, ali ne može se govoriti o lošoj formi, u Francuskoj igra odlično.

Optužuju ga da previše solira, ali se na rezultate to ne odražava. Brazil ima seriju fantastičnih rezultata, na momente djeluju nedodirljivo, bit će jedan od glavnih favorita u Rusiji.

Temperatura raste, a sigurno da će Neymar biti priča ljeta, na ovaj ili onaj način...

Objavi komentar

0 Primjedbe