Legende Real Madrida: Santiago Bernabeu de Yeste (1911-1928)

Legenda Real Madrida

Santiago Bernabeu de Yeste rođen je 08. juna 1895 godine u Alamansi (Španjolska).

Prije nego što je postao predsjednik kluba, Santiago Bernabéu također je imao dugačak i manje poznati period kao igrač Real Madrida.

Igrao je uglavnom kao vezni igrač i kao napadač gdje je pokazao veliku kvalitetu. Njegova tjelesna snaga, njegov cilj postizanja sposobnosti i ukupna predanost timu bili su ono što je karakteriziralo igrača.

Nakon igranja nekoliko utakmica za Gimnástica Española, Bernabéu se pridružio Madridu i debitirao za prvu momčad u sezoni 1913-1914. Tad je tim imao zvijezde poput Arangurena, Machimbarrena, Castella i Sotera, a Bernabéu je brzo počeo dobro igrati i ubrzo je postao igrač prvog izbora.

Santiago Bernabéu proveo je 16 sezona kao igrač u Madridu, iako je najpoznatiji kao iznimno uspješan predsjednik kluba, također je osvojio mnoge počasti kao igrač, uključujući devet regionalnih prvenstva i jedan španjolski kup. 

U 80 službenih utakmica za bijele postigao je nevjerovatnih 70 golova. Zanimljivo je, kada je došao u Madrid, klub je htio da bude golman, ali njegov brat Marcelo ga je dobro poznavao i rekao mu: "Ti ili igraš kao napadač ili ne igraš nikako." Rezultat je bio nenadmašiv. Umro je 2. jula 1978. godine.

Trofeji koje je osvojio: Španjolsko prvenstvo (1), Regionalno prvenstvo (9)

Pozicija: Napadač, Odigranih utakmica: 79 službenih utakmica, Golovi: 68.

Objavi komentar

0 Primjedbe