Dani Carvajal može igrati protiv Atletico Madrida

Dani Carvajal bi mogao zaigrati protiv Atletica

Carvajal je u posljednjem dijelu oporavka perikarditisa koji traje još od 30. septembra, kada je Madrid izvještavao o stanju igrača.

Cilj je derbi utakmica 18. novembra, ali u slučaju srca, situacija je neizvjesna o tome kakav će biti njegov povratak na teren za utakmicu.

"Njegova obuka bi trebala ići malo po malo, na vrlo progresivan način", objasnio je dr. Cesar Quesada, iz FIFA Ripoll Excellence Clinic i De Prado Sport Clinic.

"Neke promjene u elektrokardiogramu elitnog sportaša mogu se ustrajati, čak i kada bolest završi, tako da samo iskustvo kardiologa i sukcesivna komplementarna ispitivanja od sportaša mogu dopustiti da ga potpuno ispraznimo za napornu tjelesnu aktivnost."

"Visoke razine performansi su ogroman stres i to je istina da su se navikli na to, ali nakon nekoliko tjedana ako ne rade ništa, normalno je da vas košta na početku."

Carvajalovo stanje zahtijevalo je maksimalnu pozornost i oprez, među ostalim zato što je bio prisutan rizik od recidiva.

"Postoji relativno visoka stopa recidiva, između 15 i 20 posto", nastavio je dr. Quesada.

"Stoga je kardiolog trebao utvrditi korake koje će slijediti sportaš, uvijek pod parametrima vrlo progresivne i uvijek neinvazivne reinkorporacije."

"To je povratak u normalu nakon razdoblja bez treninga za mjesec dana, gdje ostatak treba biti apsolutan i očito će utjecati na vrijeme da se vrati u formu", istaknuo je dr. Quesada.

"Morate ponovno pronaći svoje samopouzdanje."

"S srcem ima ljudi koji su prestrašniji od drugih, ali Carvajal mora biti smiren."

"Jednom kada bude otpušten, neće zahtijevati daljnje praćenje."

Samo da budeš bolje Dani, bit će vremena kada ćeš moći igrati i pokazati najbolje od sebe.

Objavi komentar

0 Primjedbe