Analiza: Kako bi se Neymar uklopio u Real Madrid

Neymar je ovog ljeta srušio rekord po transfer otkupnini, ali to ne sprječava Pereza da ozbiljno razmišlja o njegovom dolasku. Što se tiče samog transfera u Real, danas je Neymarov otac rekao kako o tom neće razgovarati, ali kako nikad nisu zatvorili vrata niti jednom klubu.

Real Madrid razmišlja o dovođenju Neymara


Neymar uživa u Parizu, barem se to tako vidi na igrima koje pruža u dresu francuskog PSGa. No već sada se govori kako će Neymar na kraju sezone završiti u Realu i kako je ovo bio samo paravan njegovog prelaska u redove Los Blancosa.

Tako izgleda i iz perspektive Pereza, koji je odlučio na ljeto dovesti Brazilca i tako pojačati redove Reala, ali i zadati izuzetno bolan udarac najljućem rivalu - Barceloni.

Jasno je da Real Madrid može dovesti i neke druge igrače, ali Neymar je igrač koji može pojačati bilo koju ekipu.

Mi smo odlučili malo pokrenuti temu o Neymarovoj ulozi u Realu i kako bi se uklopio u klub.

Neymar u ulozi desetke

Svima je jasno da Zidane preferira igrati 4-3-3. No ove sezone to nije u stanju raditi, pa je formaciju morao promijeniti u 4-4-2. No kako je Ronaldo dobio novu ulogu, a u igru je ušao i Isco, koji se fantastično snalazi na ovoj poziciji, Zidane forsira formaciju 4-3-1-2.

Odnosno Karim Benzema i Cristiano Ronaldo igraju u vrhu napada, gdje imaju potpunu slobodu kretanja, a iza njih na poziciji broja 10 igra Isco, koji je ove sezone malo je reći fantastičan.
S tom formacijom Real je prošle sezone osigurao titulu LaLige i Lige Prvaka.

U ovu formaciju Neymar bi se fantastično uklopio, ali bi onda Isco nažalost morao napustiti prvih 11, a kao što vidimo u ovoj formaciji s ovim igračima nema mjesta ni za Garetha Balea.

Njegova prirodna pozicija
Kada bi se Zidane odlučio za svoju standardnu 4-3-3 formaciju, Neymar bi ponovno igrao kao što je igrao i većinu svoje karijere, a to je na lijevom krilu.

Svi se sjećamo njegovih prodora s lijeve strane, gdje se lako otvara na desnu nogu, koja mu je i jača, a onda potom slijedi pravi show.

U ovom slučaju, Ronaldo bi morao preći u sredinu napada i prepustiti mjesto Neymaru, koje drži od 2009. godine, odnosno otkako je stigao u Real Madrid.

Ronaldo bi se i tu snašao prilično dobro jer svi znamo koliko je on dobar pred vratima, a vjerojatno bi dobio potpunu slobodu kretanja, a s ovakvom "poslugom" od strane ostalih igrača, možda bi zabijao i više pogodaka.

Čak bi u ovoj formaciji na desnoj strani napada i mogli staviti Balea, ali ako uzmemo u obzir njegove ozljede, a i činjenicu da Real mora nekog prodati u slučaju da dovede Neymara, to bi onda vjerojatno bio Bale.

Neymar kao lijevo krilo, ali u drugoj formaciji
Ako želimo u postavu ugurati i Isca i Neymara, onda je jasno da moramo pribjeći ovakvoj formaciji.
U ovoj postavi Zidane može s Neymarom započeti na lijevom krilu, a s Iscom na poziciji broja 10. Sada probajte zamisliti križanja ove dvojice igrača i promjene pozicija... 

Kakva bi to bila noćna mora za sve protivnike.

Koliko bi tek u tom slučaju Ronaldo dobio asistencija. Možemo samo reći kako definitivno ne bi bio na 2 gola u prvenstvu u ovom trenutku.

U odnosu na ostale formacije, kao i u drugima, tako i u ovoj imamo nedostatke. Recimo da Zidane više ne bi mogao igrati sa svojim omiljenim trojcem u veznoj liniji i netko od njih bi morao ispasti iz prve postave.

Pitanje ostaje, koliko bi s tim poremetio balans ekipe.

Kako god okrenuli ovu situaciju, Neymar bi svakako bio ogromno pojačanje za Real Madrid. Morali bi potom potražiti nešto što bi mu najviše odgovara, ali treba se uvijek voditi činjenicom da najbolji igrači uvijek mogu igrati zajedno, tako da smatram kako problema za Neymara ne bi bilo.

Objavi komentar

0 Primjedbe