Projekat koji je vrijedan 300 miliona eura: Zaboravite Kanea, Lewandowskog i društvo, Florentino Perez će na ljeto dovesti ove tri zvijeri

Real Madrid je osvojio uzastopno dvije titule Lige prvaka, ali i napokon prekinuo dominaciju Barcelone u La Ligi jer su prošle godine osvojili ligu u zadnjem kolu.
Florentino Perez ima novi plan


Mnogi očekuju da se i ove sezone nastavi niz, ali Kraljevski klub zaostaje čak sedam bodova za Kataloncima. I to već na startu šampionata, mada to je dostižne jer je rano počelo.

Očekuje se da se dosta toga promijeni na Santiago Bernabeu naredne sezone. U januaru to neće biti moguće previše popraviti, ali narednog ljeta Florentino Perez ima velike planove.

Sasvim je izvjesno da će skupo plaćeni krilni igrač Gareth Bale biti prodat narednog ljeta, pogotovo nakon učestalih povreda i promjenljive forme Velšanina.

Uz sve to, sve glasnije se spominje i odlazak Cristiana Ronalda. Portugalac želi natrag na Old Trafford i to ne krije, a za novi ugovor od Reala traži znatno više novca.

U slučaju i definitivno bi se raspao sjajni BBC, a pod velikim znakom pitanja je i budućnost Karim Benzeme u Madridu koji je već neko vrijeme na udaru zbog loše forme.

Rea Madrid želi Dele Allija

To će sigurno značiti da će Los Blancosi biti veoma aktivni na tržištu. Španski mezdiji vjeruju da je Harry Kane nemoguća misija, ali isto tako da klub može dovesti njegovog saigrača Dele Allija.

Mladom Englezu je ponuđen ugovor na šest godina u Tottenhamu, ali za sumu koja je daleko manja od očekivanih 150.000 funti sedmično.

Također se spominje transfer Paula Dybale

Također, Real će učiniti sve da kupi Paula Dybalu iz Juventusa, ali je zaista teško vjerovati da će se Italijani odreći jednog od najtalentovanijih igrača svijeta.

Do toga bi moglo doći jedino ukoliko se obori svjetski rekord, ali Barcelona i Manchester City su također veoma zainteresovani.

Mediji povezuju Davida Alabu s Realom

Treće ime koje se vezuje uz Real Madrid je David Alaba, igrač koji nastupa za Bayern Munchen.

On navodno želi napustiti Bayern, ali očekuje se da bi i on mogao koštati oko 100 miliona eura jer je izuzetno polivalentan igrač, ali ako nas pitate ne vrijedi on ni 50 miliona eura.

Može samo sanjati 100 miliona eura, Real Madrid ne baca toliko novca za takve igrača.

Ovaj ambiciozni pothvat Florentino Pereza mogao bi koštati čak 300 miliona eura, što je svakako cifra od koje će mnoge zaboljeti glava.

Cjelokupni poduhvat bi mogao koštati 300 miliona eura, a čeka se rješenje situacije sa Baleom.

Manchester United čeka trenutak da pošalje ponudu, a ako taj dogovor prođe ništa nas ne može iznenaditi jer je s Florentinom Perezom sve moguće.

Objavi komentar

0 Primjedbe