"Mogli smo dovesti Ronalda prije Manchester Uniteda"

Bivši menadžer Liverpoola Gerrard Houllier otkrio je da su crveni mogli dovesti Cristiana Ronalda prije nego je to uradio Manchester United. 
Cristiano Ronaldo je mogao imati drugačiji tok karijere


Cristiano Ronaldo je imao samo 18 godina kada je iz Sporting Lisabona prešao u Manchester United, gdje je napravio veliku karijeru koja mu je pružila put u najveći svjetski klub, Real Madrid.

Ipak, Gerrard Houllier ističe da je Liverpool mogao ranije dovesti Cristiana Ronalda u svoje redove, ali je otkrio razlog zbog kojeg to nije uradio.

"Vidio sam ga na U-21 turniru u Toulonu i krenuli smo po njega. Međutim, imali smo problem sa razmjerom plata i nismo nudili visinu plate koju je on želio. Nakon toga je Manchester United igrao prijateljsku utakmicu sa Sporting Lisabonom i svi njihovi dječaci su govorili Sir Alex Fergusonu: 'Morate ga dovesti'. Ja sam pristao da ne razbijam strukturu plata, jer sam mislio da bi to moglo izazvati probleme u našoj svlačionici", rekao je Houllier, koji se umjesto Ronalda odlučio za dovođenje Harryja Kewella.

"Možda bi osvojili titulu sa Ronaldom, ali imali smo Harrya Kewella koji je bio izvanredan i veoma gladan u to vrijeme, ali je zadobio tešku povredu. Nakon toga, nikada nije imao isto samopouzdanje niti apetit", zaključio je Houllier.

Objavi komentar

0 Primjedbe