Luis Figo: "Danas nema igrača koji mogu poboljšati Real Madrid"

Real Madrid više nije isti kao iz prethodnih razdoblja i prelaska na novu filozofiju kluba u smislu pojačanja, upozorava Luis Figo u intervjuu za sportski list "Sportbild".
Luis Figo smatra da Real Madrid nema koga dovesti kao pojačanje


Analiza Portugalca, jednog od igrača koji su ušli u historiju u vrijeme Galacticosa Real Madrida, garantuje da se španski klub promjenio. "To se razlikuje od mog vremena", rekao je bivši napadač koji je nosio bijeli dres između 2000. i 2005. godine.

"Prije, Real Madrid je želio dovesti velike zvijezde, ali se ta filozofija promjenila", dodao je on u intervjuu. "Klub sada dovodi mlade igrače, Špance", rekao je Figo, objašnjavajući kako je to zbog toga što se "tržište promjenilo".

Međutim, Figo vidi deficit u ovoj promjeni načela koja danas "nema igrača koji može učiniti bolje za Real Madrid". Portugalac je također pohvalio rad Zinedine Zidanea, koji je od kada je preuzeo kormilo Real Madrida u januaru 2016. godine osvojio ligu i dva naslova Lige prvaka između ostalih naslova.

"Njegov trenutni uspjeh će pokazati da ne možete učiniti bolje kao trener Real Madrida. Drago mi je zbog njega", rekao je na francuskom, bivši saigrač Zidanea.

Objavi komentar

0 Primjedbe