Karim Benzema odradio veliki dio transfera: Real Madrid će izgleda dobiti novog Alvara Moratu

Francuzi se zahvalili svojoj nekadašnjoj zvijezdi, a nema sumnje šta će se desiti narednog ljeta. Zahvaljujući Karimu Benzemi, Lyon je dobio zamjenu za Lacazettea.
Karim Benzema završava transfere


Ispostavilo se da je zahvaljujući Karimu Benzemi, Lyon našao zamjenu za Alexandrea Lacazettea.

Kada su se u klubu pitali ko bi mogao da stigne umjesto najboljeg napadača koga su prodali Arsenalu, u pomoć im je priskočio bivši fudbaler.

Naime, Karim Benzema je uverio predsjednika Lyona, da Mariano Diaz ima strašan potencija.

Momak, porijeklom sa Dominikane je po formuli "Morata" prodat za 8 miliona eura Lyonu, ali je Real zadržao pravo da ga otkupi, što će se i desiti ako ovako nastavi.

"Hvala Benzemi, definitivno nam je mnogo pomogao. Garantovao je za Mariana koji je fantastično pojačanje", presrećni su u Lyonu.
Mariano Diaz u dresu Lyona

Mariano je već postigao sedam golova u devet utakmica, za vikend, tačnije u petak je načeo Monaco, već čini sjajan tandem sa Nabilom Fekirom. Lyon ima previše remija, doživjeli su samo jedan poraz, ali je pobjeda protiv "Kneževa" popravila situaciju.

Diaz će vjerovatno, ako ovako nastavi možda već sljedećeg ljeta ponovo u Real, možda se i zadrži više nego Morata koji je imao sličan put.

Zanimljivo, Mariano Diaz je odigrao jedan meč za Dominikanu, ali je poslije toga odbio pozive, kada je postalo jasno da ima veliku budućnost i da bi mogao da zaigra za Španiju.

Objavi komentar

0 Primjedbe