Zašto je Toni Kroos jedan od najboljih veznjaka svijeta?



Velika greška Bayerna je pustiti Tonija Kroosa ni manje ni više nego u Real Madrid, to je značilo samo jedno: Bayern više neće dominirati Evropom, već će ta čast pripasti kraljevskom klubu.

I dok smo znali da je Kroos besprijekoran dodavač, od kratkih do dugih pasova, fudbalski stručnjaci njegovu sposobnost otpornosti na protivnički pritisak danas smatraju njegovom najvećom kvalitetom.

Sposobnost da zadrži posjed lopte pri presingu je nešt što sigurno krasi igrača Real Madrida.

Uvid u to kako radi Kroosov mozak stavlja njemačkog fubalera na čelnu polziciju među veznjacima danas, mišljenja je bivši igrač Manchester Uniteda Rio Ferdinand.


Također, smatra da je Real njegovim dovođenjem nadmudrio čak i Juventus koji je u prethodnih nekoliko godina doveo nekoliko igrača za vrlo malo novca.

Između ostaloga Vidala za 11 miliona iz Bayer Leverkusena i Andreu Pirla za nula eura iz Milana.

Toni Kroos je koštao 20 miliona eura, ali se višestruko isplatio Realu, osvojio dvije titule Lige prvaka i sad se mnogi pitaju kolika je njegova cijena danas.

"Očaran sam. Vezni red Reala je nešto najbolje što možemo gledati nakon Xavija, Inieste i Busquetsa. Teško im se uopće približiti. Ključ dobre igre Reala je u veznom redu, načinu kako se kreću, mijenjaju mjesta, jednostavno kako igraju jedni s drugima", kazao je Ferdinand i apostrofirao zbog čega je baš Kroos toliko poseban.

"Posjeduje tu moć da zadrži loptu kada su teške situacije. Zaista impresivo izgleda kako se snalazi, kako lako nalazi rješenja u nevolji i kako otvara igru."

U Kroosu, Modriću i Iscu možda su veće zasluge za uspjehe Reala nego u Ronaldu, Benzemi i Baleu.

Objavi komentar

0 Primjedbe