Real Madrid ima plan: Žele mladog igrača Manchester Cityja



Real Madrid je ovog ljeta riješio da ne troši puno novca na dovođenje fudbalskih zvijezda, već da dovede mlade fudbalere, koji će pod vodstvom Zinedinea Zidanea postati zvijezde u Madridu.

Stigli su Theo Hernandez iz Atletico Madrida i Dani Ceballos iz Real Betisa, nema sumnje da je pred njima blistava budućnost.

Na Santiago Bernabeu su riješili da nastave sa takvom filozofijom, prošlog ljeta su napravili pravi transfer sa Marcom Asensijom, pa im se dovođenje mladih igrača osladilo.

Sada su naime riješili da u redove svoje ekipe dovedu još jednog taletnovanog fudbalera, ovoga puta radi se o mladom igraču iz Manchester Cityja.


Brahim Diaz je igrač kojeg želi dovesti Real Madrid, igrač koji je ovog ljeta tokom priprema dokazao da posjeduje ogroman potencijal.

Postigao je i gol upravo protiv Real Madrida na pripremama, ali usljed velike konkurencije na Etihadu jasno je da se neće naigrati ove sezone.

Manchester City ga je doveo 2015. godine iz Malage kada je ima 16 godina, željeli su ga tada Real Madrid i Barcelona, ali je Manchester City bio brži i konkretniji.

On je u Englesku stigao iz Malage, a sada bi mogao da se vrati u domovinu, a vjeruje se da je 18-godišnji fudbaler veoma zainteresovan za ovu opciju.

Objavi komentar

0 Primjedbe