Real Madrid - Betis: Povratak Cristiana Ronalda

Real Madrid se vraća na Santiago Bernabéu nakon što su pobjedili Real Sociedad.

Ligaška utakmica: Real Madrid - Real Betis


Tri dana nakon pobjede nad Real Sociedadom, Real Madrid se večeras vraća na Santiago Bernabéu u 5. kolu La Lige. Bijeli, nakon što su pobijedili Real Sociedad na Anoeti, domaćini su Betisu koji nije do sada uspio osvojiti niti jedan bod u gostima (srijeda, 22:00 sati). 

Nakon što je odslužio suspenziju od pet utakmica, glavna vijest je porvratak Cristiana Ronalda.

Govoreći na konferenciji za novinare prije utakmice,Zinedine Zidane je potvrdio da se Portugalac vraća: "Drago nam je što ćemo ga dobro dočekati, a njegove statistike govore o njemu, gotovo da nema drugog igrača na planetu koji ima više golova i to najvažnijih."

Ovaj susret predstavlja mogućnošt nadmašivanja 73. gola uzastopna gola koji je postavio Peléov Santos liga nakon što su postigli golove od 1961. do 1963. godine. 

Sergio Ramos slavi gol protiv Betisa u prošloj sezoni

Madridisti su u nedjelju na Anoeti bili jednaki rekordu, kada je prvi gol postigao Borja Mayoral.

Od 2007. godine, Real Madrid je protiv Betisa zabilježio sve pobjede na Santiago Bernabeu. A u prošloj sezoni na domaćem stadionu pobjedu su donijeli Cristiano Ronaldo i Sergio Ramos kada je rezultat bio 2-1 u korist kraljevskog kluba.

Večeras očekujemo goleadu na našem stadionu, jer dugo nešto tako nije bilo. Tako da je došlo vrijeme da se pokaže moć Real Madrida

5. kolo La Lige: Real Madrid - Real Betis (večeras, 22:00 sati)

Objavi komentar

0 Primjedbe