Nisu htjeli Cristiana Ronalda, ali su ćutali o tome

Manchester United nije bio zainteresovan za Cristiana Ronalda.

Cristiano još uvijek priča o Manchester Unitedu


Izvori bliski klubu su demantovali priče engleskih medija, uz konstataciju da Cristiano Ronaldo, čim ima neki problem odmah počne da priča o Manchester Unitedu.

Ipak, sada se naslovi o povratku najboljeg fudbalera svijeta iz kluba nazvali propagandom. Jedine dvije mete Josea Mourinhoa bile su Antoine Grizmann koji bi trebalo da dođe sljedeće ljeto i GaretH Bale, o Ronaldu se nije pričalo nijednog trenutka.

Što se tiče Garetha Balea, Real je bio raspoložen da ga proda, ali sam Velšanin nije htio ni da čuje za odlazak iz Španije. Zbog čega Mourinho nije demantovao priče o Ronaldu? Razlog je Jorge Mendes.

Jose Mourinho i Cristiano Ronaldo imaju istog agenta

Portugalci dijele istog agenta, i Jose Mourinho nije želio da naškodi svom poslovnom saradniku koji je navodno na ovaj način uveo u priču opciju da Ronaldu poboljšaju ugovor i da ga Real izjednači sa Messijem koji prima više novca.

Podsetimo sada je i Neymar plaćeniji od Ronalda, kao i Tevez i Oscar u Kini, pa je najbolji fudbaler svijeta tek peti po primanjima. U svakom slučaju, ostaje u Real Madridu do 2021. godine kada bi mogao da se preseli u novi klub jer je tajming savršen.