Bivši igrač Barcelone ponovo proziva Ronalda: Ne znam kako bi se snašao u drugačijem tipu ekipe

Xavi prozvao je još jednom Cristiana Ronalda, rekavši da nije siguran kako bi se snašao u sistemu igre koji mu nije u potpunosti prilagođen. 

Legenda Barcelone proziva Cristiana Ronalda


Legendarni španski veznjak Xavi prozvao je još jednom Cristiana Ronalda, rekavši da nije siguran kako bi se snašao u sistemu igre koji mu nije u potpunosti prilagođen.

Rivalstvo između Barcelone i Real Madrida je općepoznato, a često su stavovi fudbalera i čelnika jednog kluba po pitanju drugog kluba totalno neobjektivni.

Tako su jedni druge često prozivali, a naročito je rivalstvo bilo snažno u periodu od 2009. do 2013. godine, kada su ekipe s jedne strane vodili Pep Guardiola, a s druge strane Jose Mourinho.

Tada je za Barcelonu igrao Xavi i to u vrhunskoj formi, a ostao je upamćen kao direktan kritičar igara najboljeg fudbalera Real Madrida Cristiana Ronalda.

Xavi Hernandez ponovo proziva Cristiana Ronalda

Iako već dugo ne igra u Barceloni nakon štp je se oprostio, Xavi nije promijenio stavove.

"Ronaldo je dobar igrač, zaista nema potrebe mnogo govoriti o tome.

Ipak, ja i dalje nisam siguran kako bi se on snašao u drugačijim sistemima igre. Vidjeli ste koliko on ima vremena da drži loptu u svom posjedu.

Zamislite Ronalda u sistemu gdje ima samo dodir ili dva sa loptom prije nego je se riješi. Ja nisam siguran kako bi to izgledalo", kazao je Xavi.