Da li se Kylian Mbappe povezuje s Real Madridom ili ih provocira na jedan način?

Kylian Mbappe postao je novi igrač PSG-a, a transfer ovog mladog fudbalera drugi je najveći transfer u historiji fudbala, odmah iza Neymara.

Kylian Mbappe je novi igrač PSG-a



Kylian Mbappe je novi igrač PSG-a, ali ovde se radi o posudbi iz Monaca. Nakon posudbe PSG će Monacu morati isplatiti 145 miliona eura te još 35 miliona eura kroz razne bonuse.

Monaco će tako zaraditi veliku svotu novca, a PSG se nada da je dobio veliko pojačanje.

Ipak. mnogi su na početku ljetnog prelaznog roka smatrali da će Mbappe od sljedeće sezone igrati u Real Madridu i po vodstvom Zinedinea Zidanea, te da će, ukoliko postane dio kraljevskog kluba, zauzeti mjesto u startnoj postavi Real Madrida.

Mladi Francuz više je puta rekao kako je navijač Reala, kako mu je idol Ronaldo, a Mbappe je s 14 godina bio gost kampa Real Madrida i oduševio je trenere.

Kylian Mbappe provocirao Real Madrid

Ali, dogovor s njemu bliskim ljudima odlučeno je kako je najbolje za igrača da svoj fudbalski razvoj nastavi u Monacu, u klubu u kojem je imao sve preduvjete za to da izraste u izvrsnog igrača.

Da nema previše respekta prema ekipi čiji je igrač veoma lagano mogao postati, francuski napadač pokazao je postom na Instagramu gdje je igrajući igru FIFA u 117. minuti meča između PSG-a i Real Madrida vodio rezultatom 6:3.

Tu sliku, postavio je na već pomenutu društvenu mrežu, a mnogi evropski mediji smatraju da na taj način Mbappe proziva Real Madrid.

Kylian Mbappe igrao FIFA-u