Borussia Dortmund protiv Real Madrida: Nositelji se suočavaju s prvim glavnim testom

Bijeli se suočavaju s protivnikom koji zauzima prvo mjesto u Bundesligi i timom koji je u svakoj domaćoj utakmici uspio pobijediti.
Liga prvaka (Grupa H): Borussia Dortmund - Real Madrid


Navijači Real Madrida već se večeras suočavaju s prvim velikim testom u Ligi prvaka kada će igrati protiv Borussije Dortmund (20:45 sati). 

Bijeli su zajedno sa Tottenhamom na prvom mjestu u grupi H. Los Blancosi će pokušati osvojiti sva tri boda na stadionu na kojem ne znaju za pobjedu.

Govoreći za prvu utakmicu Dani Carvajala u Ligi prvaka ove sezone, izjavio je: "Nikad nisam uspio pobijediti u ovoj igri i doći ćemo protiv stvarno konkurentne ekipe koja će zahtijevati najviše od nas."

Zinedine Zidane imenovao je  20 igračae za ovaj susret. Trener Real Madrida ne može računati na Karima Benzemu, Matea Kovačića, Theo Hernándeza, Marcela i Jesús Valleja.

Borussia Dortmund je u Bundesligi zabilježio tri pobjede zaredom, pobijedili su Köln (5-1), Hamburg (3-0 u gostima) i Mönchengladbach (6-1).

Pierre-Emerick Aubameyang je vodeći strijelac lige sa 8 golova, jedan više od Lewandowskog.

Dortmund večeras neće moći računati na Marca Reusa, Raphaëla Guerreira, Marcela Schmelzera i Sebastian Rodea koji su povrijeđeni.

Objavi komentar

0 Primjedbe