Zinedine Zidane: "Želimo nastaviti sa dobrom igrom"

"Valencia se briljantno brani i stvarno su organizovani", dodao je trener Real Madrida.

Zinedine Zidane je govorio o sutrašnjoj utakmici protiv Valencije

Zinedine Zidane razgovarao je s novinarima u Real Madridu dan prije utakmice protiv Valencije (nedjelja 22.15 sati). Trener bijelih govorio je o drugom kolu La Lige, koje će se igrati na Santiago Bernabéu: "Želimo nastaviti sa dobrom igrom. Valencija igra dobro, briljantno se brani. Znamo da će biti teško, ali spremni smo se nositi sa svakim suparnikom."


"Želimo nastaviti s onim što radimo sada, fizički. To će biti vrlo zahtjevna i dugogodišnja sezona i bit će vremena kada ćemo fizički slabiji od ostalih momčadi da igramo bolje nego sada. Pokušavamo održati razinu koju imamo i nastaviti rasti. To ne ovisi samo o fizičkim aspektima, već o našem stavu. Radimo dobro, ali to može da prestane bilo kada. Želim najvišu razinu koncentracije na svim razinama od svakog igrača."

Međunarodni prekid
"Ne mislim na gubitak igrača zbog ozljeda koje su zadobile nacionalne strane. Nadam se da sve ide dobro, nema ozljeda i da se svi vraćaju svježe." 

Varane
"Želi igrati, želi nositi ovaj dres, ali je nešto podigao i ne možemo ga riskirati. Gledamo to, ali sutra će biti rizik. Ne želim riskirati stvari, s obzirom da su  Sergio Ramos i Vallejo ozlijeđeni, ne možemo riskirati ovog igrača, što je za nas važno. On je jak, stvarno fizički. Ozljeda je došla u prvoj utakmici na Camp Nou i od tada prošlo je 15 dana. Obučen je, odmorio se i za nas je bolje da ga ne prisilimo, nego da pokušamo riješiti njegov problem."

Cristiano Ronaldo
" Novac nije moj problem, to je između igrača i kluba, nema veze sa mnom,  Cristiano  je ovdje i ne odlazi nigdje. To je njegov klub, njegov tim, njegov grad i on voli svoj život ovdje."

Mentalnost
"Mi nismo favoriti i mi to znamo. Lijepa stvar o nogometu je da možete osvojiti puno stvari. Morate pokazati da želite pobijediti i zadržati dobar posao. Ako vam nedostaje taj mentalitet, možete izgubiti, ali to nije uvijek slučaj. Znamo da se naslovi osvajaju iz dana u dan i sutra želimo igrati dobru utakmicu." 

Benzema nije pozvan za Francusku
"Ne moram odgovoriti na to pitanje, to je za njihovog trenera da odgovori. Svi znate moje mišljenje o  Benzemi, on je najjači na svijetu. Zabrana koju je imao je drevna povijest i neću više ništa reći o tome. On je izniman igrač i pokazuje to u svojoj igri."