Real Madrid prvi klub nakon 1990. godine koji je obranio naslov UEFA Superkupa

Real je poveo 2:0 golovima Casemira i Isca, da bi za United smanjio Lukaku, koji se nekoliko minuta ranije osramotio promašajem s 5 metara.

Isco je bio strijelac drugog gola za Real Madrid

Real Madrid postao je prva momčad nakon Milana i 1990. godine koja je obranila naslov u UEFA-nom Superkupu Oni su u Skopju s 2:1 pobijedili Manchester United u utakmici u kojoj su dominirali dobrih 60-ak minuta, no posljednjih pola sata morali su odolijevati napadima vragova.

Inače, Real Madridu je ovo četvrti UEFA Superkup u šestom nastupu, dok je Manchester United ostao na jednom naslovu u četvrtom pokušaju.

Kraljevi su zaprijetili već u 2. minuti kada je jedan ubačaj u šesnaesterac došao na nogu Bale, no Velšanin puca pokraj gola. u 16. minuti u gužvi ispred gola Uniteda do lopte je stigao Casemiro, međutim njegov udarac glavom u padu zaustavlja prečka.

Casemiro slavi vodeći gol protiv Manchester Uniteda

Vragovi su odmah izveli kontru tri na dva, no upropastio ju je Pogba udarcem s 18 metara. Real je bolje otvorio utakmicu, a nagrada je stigla u 24. minuti kada je Carvajal dugom loptom iza obrane Uniteda pronašao Casemira , koji u padu lijevom nogom vara De Geu za vodstvo kraljeva.

Iako je United imao blagu inicijativu na terenu, nisu uputili nijedan udarac prema Navasu. Kraljevi su zaprijetili u 42. minuti kada se prema kaznenom prostoru sjurio Modrić, no nije izdržao na nogama pokraj Matića. Obrana vragova nije uspjela očistiti loptu koja dolazi do Benzeme koji puca iskosa s desetak metara s desne strane, ali De Gea je bio spreman.

Real je bolje otvorio i nastavak utakmice. U 48. minuti sjajno je 20-ak metara opalio Kroos, još bolje reagirao De Gea. Samo minutu kasnije po lijevoj strani prolazi Marcelo i puca, no blokirano je to u posljednji trenutak. Ipak, u 52. minuti kraljevi su zasluženo udvostručili vodstvo.

Isco je primio loptu na lijevoj strani, kratko dao za Balea, koji mu vraća iza obrane Uniteda, a onda ofenzivac Reala rutinirano zabija za 2:0. United je samo dvije minute kasnije mogao smanjiti vodstvo, no Lukaku se propisno osramotio. Prvo je Pogba glavom pucao, Navas je to samo odbio, a onda na odbijenu loptu naletio Lukaku koji ju s pet metara neometan šalje nebu pod oblake.

Odbrana titule Lige prvaka i UEFA Superkupa

Real je u 60. minuti mogao osigurati pobjedu, no snažan udarac Balea sa sedam, osam zatresao je prečku. United je odgovorio samo dvije minute kasnije kada se Lukaku iskupio za nevjerojatni raniji promašaj, ovog puta ipak pospremivši jednu odbijenu loptu u mrežu Reala.

U 75. minuti u žestokom sudaru glavama s Ramos nastradao je Fellaini, kojem su morali zaustaviti krvarenje, zbog čega je prekid potrajao pet minuta, no veznjak Uniteda ipak je ostao na terenu.

Rashford je u 81. minuti sam izbio pred Navasa, međutim njegov udarac s 14, 15 metara vratar Reala krajnjim naporom odbija u korner i spašava svoju momčad. U prvoj minuti sudačke nadoknade Lucas Vazquez je promiješao obranu Uniteda na desnoj strani i sjajnu priliku dao Asensiju, no njegov udarac sa šest, sedam metara nevjerojatnim refleksom brani De Gea.

Cristiano Ronaldo iako je trenirati počeo tek u subotu, priliku za igru protiv bivše momčadi dobio je od 83. minute kada je zamijenio Benzemu. U samoj završnici imao je priliku iz slobodnog udarca,  no očito još nije naštimao nišanske sprave. No, sezona je tek počela, imat će vremena...