Mnogi klubovi žele dovesti Matea Kovačića ovog ljeta, ovaj put se uključio Juventus

Italijanski Corriere dello Sport navodi kako bi Kovačić mogao doći u Juventus.  

Mateo Kovačić je jedan od najtraženijih igrača ovog ljeta

Reprezentativac Hrvatske Mateo Kovačić ovog ljeta postao je jedan od najtraženijih igrača na fudbalskom tržištu, mnogi veliki klubovi bi voljeli vidjeti igrača Reala u svojim redovima.

Iako mu je trener Real Madrida Zinedine Zidane obećao veću minutažu, mediji tvrde kako bi Mateo Kovačić mogao napustiti Santiago Bernabeu i vratiti se u Italiju, ali ne u isti klub.

Novo odredište bivšeg fudbalera Intera bi mogao biti Juventus. Poznato je kako je Stara dama u potrazi za igračima koji igraju na poziciji veznog reda, a Real Madrid je spreman da Matea Kovačića pusti na jednogodišnju posudbu s opcijom otkupa za 25 miliona eura.

Kao potencijala pojačanja Juventusa ranije su se spominjala Blaise Matuidi iz PSG-a i Steven N'Zonzi iz Seville, naravno Stara dama kao i uvijek želi dovesti slobodne igrače.

Ipak, s obzirom da Kovačić već ima iskustvo igranja u Seriji A, njegovo dovođenje se za čelnike Juventusa čini kao sjajna ideja.  Kovačić bi transferom u Juventus povećao koloniju hrvatskih fudbalera, gdje od ranije igraju Mario Mandžukić i Marko Pjaca.