Mateo Kovačić je protiv Barcelone odradio najteži nogometni zadatak na svijetu

Nakon što je Real Madrid slavio na Nou Campu protiv Barcelone, Zinedine Zidane otkrio je koliko je zapravo važnu ulogu imao Mateo Kovačić.

Mateo Kovačić je sinoć odradio najteži zadatak

Trener Real Madrida Zinedine Zidane rekao je kako je Mateo Kovačić odlično igrao u pobjedi nad Barcelonom od 3-1 u prvoj utakmici španjolskog Superkupa,

Iako je odlično igrao na utakmici, trener Los Blancosa morao ga je zamijeniti zbog lakše ozljede noge.

"Mateo je odigrao veliku utakmicu. Dobro smo se pripremili i on je odigrao odlično. Uvijek ispunjava ono što se traži od njega, zadovoljan sam njegovim učinkom. Kasnije je lakše ozlijedio bedreni mišić i zbog toga smo ga povukli iz igre", izjavio je Zidane nakon utakmice.

Kovačić je iz igre izašao u 63. minuti nakon bolova u desnoj nozi. Zaigrao je od prve minute na sredini terena umjesto Luke Modrića, koji nije imao pravo nastupa zbog crvenog kartona dobivenog u svom posljednjem nastupu u Superkupu 2014. godine.

Hrvat je zaustavio najboljeg igrača Barcelone

Jedan od Kovačićevih zadataka protiv Barcelone bilo je i čuvanje njihovog najboljeg igrača Lionela Messija.

"Mateo Kovačić, koji možda ima ružan i prljav posao za raditi, olakšao nam je život, jer je imao težak zadatak da prati Messija", pohvalio je svog suigrača kapiten Real Madrida Sergio Ramos.

Real i Barcelona u srijedu igraju uzvratnu utakmicu Superkupa na stadionu Santiago Bernabeu. Zasad nije poznato hoće li Kovačić biti spreman za revanš, za koji se u momčad vraća Luka Modrić, ali će Real morati igrati bez Cristiana Ronalda koji je isključen u 82. minuti, samo dvije minute nakon prekrasnog pogotka za vodstvo Madriđana od 2-1.