Mateo Kovačić ima dovoljno trofeja sa Real Madridom, ali je vrijeme za veću minutažu

Kraj Modrića, Kroosa i Casemira neće se naigrati, a tu su još Ceballos i Isco. Kovačiću treba kontinuitet jer Rusija je pred vratima.

Mateo Kovačić bi mogao napustiti Real Madrid zbog manje minutaže

Mateo Kovačić u Realu je već dvije sezone, ali kontinuitet igranja u prvoj postavi u kraljevskom klubu nema. Zato ne čudi da je na početku sezone imao razgovarao sa trenerom Zinedineom Zidaneom koji ga je uvjerio da mu je potreban.

Krenule su pripreme u SAD-u na kojima je Kovačić bio sjajan, sigurno jedan od najboljih igrača Reala, a mnogi su tvrdili da svakako ima mjesta u sredini kraljevskog kluba, iako su kod Zidanea tu nedodirljivi Luka Modrić, Toni Kroos i Casemiro.

No, ni sjajne igre na pripremama u SAD-u nisu bile dovoljne da Kovačiću u prvom službenom nastupu Reala ove sezone da minutažu. Kraljevi su 2:1 dobili Manchester United, a hrvatski veznjak je utakmicu odgledao s klupe za pričuve.

Iako je Kova nominalno trenutno četvrti veznjak, to bi se kroz sezonu moglo promijeniti jer nisu kraljevi bez razloga dali 17 milijuna eura za Danija Ceballosa, najbolje igrača Europskog U-21 prvenstva, a sigurno je da će mjesto u veznom redu tražiti i Isco nakon što se Zidane vrati provjerenom BBC-u u napadu.

To dovodi do toga da bi Kovačić mogao kao i prošle sezone biti tek šesti Zidaneov izbor. Mateu su tek 23 godine, u prošle dvije sezone osvojio je dvije Lige prvaka te Primeru.

No, koliko god da Real garantira trofeje, ne garantira ono što je za Kovačića važnije - minute. Svjetsko prvenstvo u Rusiji je pred vratima i za Kovačića je najbitnije da dobije kontinuitet ove sezone.

Na Santiago Bernabeuu to neće dobiti i zato bi najbolje za njega bilo da pronađe klub u kojem će imati zagarantiranu minutažu. Mnogi bi rado vidjeli u svojim redovima, a nema sumnje da Kova kakav je bio na pripremama Reala, svakako ima mjesto u bilo kojoj momčadi na svijetu... Osim očito kod Zidanea u Realu...