Marco Asensio je budućnost Real Madrida: Španac je već sada za prve postave

Ako Ousmane Dembele vrijedi 150 miliona eura, Romelu Lukaku 80 miliona, koliko bi Real Madrid mogao dobiti za Marca Asensija?

Nova zvijezda Real Madrida je Marco Asensio


Kakav je Real Madrid fenomenalan potez napravio 2015. godine kada je za tada 19-godišnjeg Marca Asensija iz Mallorce doveo u klub i platili su ga samo 5 miliona eura!

Kraljevski klub ga je tada posla na posudbu u Espanyol pa su ga vratili na početku prošle sezone.

Već prošle godine Marco Asensio je pokazao da može biti budućnost Real Madrida tako što je mladi Španac u 38 utakmica zabio deset golova.

No, pravu je eksploziju doživio na početku ove sezone i to nevjerovatnim golovima protiv Barcelone u Superkupu i protiv Valencije u ligaškoj utakmici.

Zabio je dva gola Barceloni u Superkupu, a u nedjelju je na sjajan način zamijenio Cristiana Ronalda te dva put pogodio i spasio bod Real Madridu u remiju 2:2 protiv Valencije.

Mnogi ga vide kao nasljednika Cristiana Ronalda u Realu, a jedan od njih je i Constantin Galca, čovjek koji je s njim radio u Espanyolu.

Marco Asensio bi mogao biti nasljednik Cristiana Ronalda

"On može biti nasljednik Cristiana Ronalda u Real Madridu. Jer svaki igrač u nekom trenutku mora biti zamijenjen. Marco Asensio je dovoljno dobar da bude ključan igrač Real Madrida nakon Cristiana Ronalda", kaže za Goal Galca, pa dodaje:

"Iznenađuje me koliko je jak u glavi i kako razmišlja. Za njegove godine, nevjerojatno je zreo. Ima jasnu ideju i zna što želi te kako do toga doći."

"Nadam se da jednog dana može osvojiti Zlatnu loptu. Ima talenat za to."

Asensiju je tek 21 godina i s pravom se treba pitati ima li za njega već sad mjesta da konstantno igra u prvih 11 u konkurenciji Ronalda, Balea i Benzeme. Prema onome što je pokazao dosad, zaslužuje igrati.

Mladi Španjolac sigurno je pokazao više od Balea i Benzeme, pa čak i od Ronalda, od kojeg iskreno nismo imali ni priliku nešto previše vidjeti zbog suspenzije, te sigurno zadaje Zidaneu slatke brige uoči nastavka sezone.

Asensija se ovog ljeta i povezivalo s transferom u Arsenal, no jasno je da nakon ovakvih predstava u Realu nisu glupi da se riješe budućnosti kluba. Pitanje je i koliko bi kraljevi mogli tražiti za njega.