Gareth Bale otkrio koja su ga tri fudbalera oduševila

Gareth Bale je igrajući za Southampton, Tottenham, Real Madrid i reprezentaciju Velsa siguro odmjerio snage s velikim brojem fantastičnih fudbalera, a sada je izdvojio trojicu najboljih koji su ga najviše oduševila fudbalskim umijećem. 

Garetha Balea su oduševila tri nogometaša

Fudbaler Real Madrida, Gareth Bale, je proveo godinu dana u dresu Southamptona i šest godina kao član Tottenhama i za svog boravka na Otoku se susreo s mnogim sjajnim fudbalerima, ipak njemu je posebno zapao za oko legendarni Ryan Giggs.

Giggs je cijelu profesionalnu karijeru proveo u Manchester Unitedu, te je igrač sa najviše nastupa za crvene vragove. Ukupno je odigrao 893 utakmice u dresu Manchestera i postigao 155 golova.

Pored legende Manchester Uniteda, Bale je izdvojio i Andreu Pirla. Kao i Giggs i italijanski virtuoz je oduševio Velšanina, a njegovu veliku trojku upotpunio je brazilski mađioničar, Ronaldinho.

Andrea Pirlo je trenutno igrač New York Cityja. Igrao je za Inter, Milan, Juventus i druge. U svojoj karijeri je odigrao 748 utakmica, postigao 73 gola i upisao 85 asistencija.

"Mislim da je tu Pirlo, mislim da je veliki poznavaoc igre, kontroliše sve na terenu i kontroliše tempo utakmice. Dodao bih i Ryana Giggsa.Vjerovatno i Ronaldinha, zbog vještina i umijeća. Bio je nevjerovatan kada sam igrao protiv njega u utakmici Velsa i Brazila", izjavio je Bale u kratkom intervjuu u sklopu promotivne kampanje Nissana.

Ronaldinho u dresu Barcelone

Ronaldinho je svoju nogometnu karijeru započeo s klubom Gremio de Porto Alegre, gdje ga je njegov prirodni talent uskoro doveo u centar pozornosti brazilske nogometne javnosti.

Godine 2001. Ronaldinho je odlučio iskušati sreću u europskom nogometu te je potpisao ugovor za francuski PSG. Premda nije uspio doći do trofeja za vrijeme igranja u Parizu, Ronaldinho je nastavio pobjeđivati u dresu reprezentacije, osvojivši naslov pobjednika Svjetskog prvenstva 2002. godine, u Japanu i Koreji.

Ronaldinho je potpisao ugovor s Barcelonom u ljeto 2003., prateći korake mnogih sunarodnjaka koji su imali uspješne karijere u tom klubu: Evarista, Ronalda, Romarija i Rivalda.

Igrao je za Grêmio, Paris Saint-Germain, Barcelonu, A.C. Milan, Flamengo, Atlético Mineiro, Querétaro i Fluminense. Ukupno je odigrao 513 utakmica, postigao 190 golova i upisao 126 asistencija.