Francuz se baš puno uzdigao: Real Madrid spustio na zemlju mladog Kyliana Mbappea

Budućnost francuskog napadaća bila je u ravnoteži cijelo ljeto, a mnoštvo klubova je željelo dovesti mladog talentovanog Kyliana Mbappea.

Mladi Mbappe želi zaraditi više novca

Iako se neko vrijeme špekulisalo da će talentovani tinejdžer iz Monaca, Kylian Mbappe, navjerovatnije nastaviti karijeru u Real Madridu, ali izgleda da je postigao dogovor s PSG-om.

Kylian Mbappe navodno se želi pridružiti Paris Saint-Germainu ovog ljeta.

Monaco je prihvatio ponudu PSG-a vrijednu oko 175 miliona funti, pa bi Mbappe, nakon Neymara, mogao postati novo skupocjeno pojačanje Parižana.

18-godišnjak je povezan s nizom klubova, uključujući i Manchester City , nakon što je u prvoj sezoni postigao 21 gol za francuskog prvaka Monaco.

Izgleda da nema ništa od transfera Mbappea u Real Madrid

Ipak, ne tako davno, Kylian Mbappe je bio blizu prelaska u Real Madrid, klub koji je bio izuzetno zainteresovan za njegove usluge, ali izgleda da neće doći do toga.

Međutim, ako je vjerovati španskim medijima, Kylian Mbappeov transfer u Real Madrid je propao zbog njegovih finansijksih zahtjeva, želi dobiti više novca.

Naime, Mbappe je od čelnika Los Blancosa tražio sedmičnu platu 200.000 funti, ili 220.000 eura.

Mladi Francuz je nakon svog zahtjeva dobio ekspresan odgovor od Reala, a španski novinar Hector Fernandez ističe da su mladom Francuzu čelnici madridskog velikana poručili:

"Čestitamo ti i sretno ti u Parizu."

Ukoliko bi se Mbappe pridružio PSG-u, njihova ljetna potrošnja trebala bi biti nevjerojatnih 360 miliona funti kako bi izgradili momčad koja ozbiljno može računati na Ligu prvaka.