Cristiano Ronaldo je spreman za El Clasico

Zvanično najbolji fudbaler svijeta će biti starter na utakmici protiv Barcelone u Super kupu Španije, prenijela je danas agencija AP.

Cristiano Ronaldo je spreman za nedjeljni El Clasico

Cristiano Ronaldo je ovog ljeta imao produženi odmor jer je u junu/lipnju učestvovao sa reprezentacijom Portugala na Kupu konfederacija. On je zbog toga propustio turneju Reala po Americi, uključujući i utakmicu protiv Barcelone u Majamiju, u kojoj je pobijedio tim sa Nou Campa.

Portugalac se treninzima vratio početkom augusta/kolovoza, ali je u utakmici Super kupa Evrope protiv Manchester Uniteda, koja je pripala njegovom timu sa 2:1, igrao samo u posljednjih 10 minuta.

To znači da bi Ronaldo trebalo da bude u startnoj postavi Real Madridaa za Super kup Španije u nedjelju, kada Madriđani gostiju Barceloni na Camp Nou u prvoj utakmici. Revanš utakmica će se igrati 16. augusta/kolovoza u Madridu na stadionu Santiago Bernabeu.

Ključna odluka Zinedine Zidanea u prošloj sezoni je bio odmor Cristiana u nekim utakmicama

Jedna od ključnih stvari u prošloj sezoni, u kojoj je Real osvojio titule Lige prvaka i prvenstvo Španije, bila je odluka trenera Zinedinea Zidanea da na nekim utakmicama odmori Ronalda.

On je zato u završnici sezone bio u odličnoj formi, postigao je dva gola u finalu Lige prvaka protiv Juventusa, a jednom se upisao i u listu strijelaca u posljednjem kolu protiv Malage.

Zidane je po osvajanju Super kupa Evrope rekao da ekipa želi da nastavi seriju pobeda, kao i da će predstojeća sezona biti izuzetno teška, jer već u nedjelju ima komplikovan meč.

Trener Real Madrida Zinedine Zidane za prvi meč protiv Barcelone neće moći da računa na Luku Modrića, koji će odrađivati kaznu iz Super kupa 2014. godine.